Det ved vi nu om den formodede gerningsmand

Den mistænkte er i forvejen kendt i psykiatrien. Politiet bekræfter, at han optræder på flere videoer på sociale medier.

ADVARSEL OM STÆRKE BILLEDER: TV 2 har efter en redaktionel vurdering valgt at vise billeder af den formodede gerningsmand med våben i artiklen som dokumentation. Billederne kan virke voldsomme og/eller stødende.

Efter søndagens skyderi ved Fields blev en 22-årig etnisk dansk mand anholdt med en riffel og ammunition på sig.

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen oplyser, at manden sigtes for manddrab og vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag klokken 13.

Men hvad ved vi om den formodede gerningsmand på nuværende tidspunkt?

Politiet oplyser, at han i forvejen er kendt af psykiatrien. Politiet vil dog ikke sige noget om, hvorvidt han tidligere har søgt hjælp i psykiatrien.

Optræder på flere videoer

Kort efter skyderiet begyndte en række videoer at florere på sociale medier af en mand, der angiveligt skulle være gerningsmanden.

Her ses han posere foran kameraet med riffel og pistol, som han bĂĄde tager op til tindingen og ind i munden.

Videoerne er siden blevet fjernet, men på et pressemøde bekræfter chefpolitiinspektøren, at det er den mistænkte, som agerer i nogle af videoerne, som politiet nu vil tage med i det videre arbejde.

Videoerne blev uploadet pĂĄ sociale medier 2. juli, altsĂĄ dagen inden skyderiet, og bar alle titlen I don't care (jeg er ligeglad, red.)

I beskrivelsen af videoerne stod: Quetiapin doesn't work (Quetiapin virker ikke, red.). Quetiapin er et antipsykotisk lægemiddel til behandling af psykotiske tilstande, herunder skizofreni og bipolar affektiv sindslidelse, ligesom lægemidlet også bruges ved svær depression.

Derudover har den formodede gerningsmand oprettet en række playlister med titlerne Feeling sad (føler mig trist, red.), Killer music (dræbermusik, red.) og Last thing to listen to (den sidste ting at lytte til, red.).

Formodet gerningsmand forberedte angrebet

Den formodede gerningsmand blev anholdt med en riffel og en kniv pĂĄ sig. Ligeledes ved politiet, at manden havde adgang til en pistol.

- Som det ser ud nu, er våbnene lovlige, men det er ikke nogle, han har haft tilladelse til, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

Politiet kan se, at der har været en form for overvejelse og forberedelse til angrebet. De kan endnu ikke udtale sig om motivet.

Dog formoder politiet, at han har arbejdet alene.

- Der er ikke noget, der peger på, at den mistænkte har arbejdet sammen med andre eller har fået hjælp fra andre, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi på et pressemøde mandag klokken 8.

- Og det nærmere motiv om hævn eller andet vil jeg vente med at udtale mig om, siger chefpolitiinspektøren.

På pressemødet klokken 0.45 natten til mandag oplyste chefpolitiinspektøren, at den mistænkte var kendt af politiet i forvejen, men kun perifert.

Manden blev fundet tæt ved en motorvejsnedkørsel i nærheden af Fields, og anholdelsen forløb ifølge politiet "udramatisk". Han blev anholdt søndag aften klokken 17.48. 13 minutter efter at skyderiet i Fields havde fundet sted.

Tilfældige ofre

Politiets vurdering er, at der er tale om tilfældige ofre, og at angrebet hverken er motiveret af køn eller andet konkret.

- Den mistænkte er afhørt og har oplyst, at han har været derude, siger Søren Thomassen, som ikke vil komme nærmere ind på, hvad den mistænkte har sagt forud for grundlovsforhøret.

Skyderiet har fundet sted på to lokationer inde i Fields, lyder det videre på pressemødet mandag morgen.

I løbet af natten har politiet kigget på dokumenter og lavet ransagninger for at sikre, at der ikke er flere medskyldige.

Nogle af dokumenterne kan indgå i grundlovsforhøret senere i dag, lyder det fra politiet.

Der er ikke noget i efterforskningen, dokumenter eller vidnesbyrd, der kan underbygge, at det er terror.

Der er således ikke noget, der tyder på, at der er tale om en terrorhandling ifølge politiet.