Krimi

Fem mænd får livstid for dobbeltdrab

Dobbeltdrabet skete på parkeringspladsen foran et Meny-supermarked.

Fem mænd er mandag blevet idømt fængsel på livstid for et banderelateret dobbeltdrab i Kalundborg 17. november 2020. Det har Retten i Holbæk afgjort.

En sjette mand, der også var tiltalt i sagen, er blevet frifundet. Han forlod kort efter skyldkendelsen retsbygningen, der er lånte lokaler i et industrikvarter i Herfølge. De bliver brugt til sager med høj sikkerhed.

Retten lægger især vægt på mændenes færden og brug af krypterede telefoner op til drabet. Her blev der blandt andet kort efter skyderiet på parkeringspladsen sendt beskeder, som beskrev drabene.

- Dræbte tre, bror, vi har vores hævn, lød det blandt andet på en krypteret beskedtjeneste på en af de tiltaltes telefoner.

Relation til Loyal To Familia

Gerningsmændene skød tre mænd ved en bil. To døde, mens en tredje overlevede. De forurettede var ramt af adskillige skud i blandt andet bryst og hoved.

Fire af de seks tiltalte mænd menes at have relation til den forbudte bandegruppering Loyal To Familia, LTF. Gruppen var i 2020 i konflikt med banden, der af politiet har fået navnet Sydkystgruppen.

Dobbeltdrabet skete på parkeringspladsen foran et Meny-supermarked i Kalundborg. Og retten mener, at drabene blev udført som en hævnaktion for en kidnapning, der fandt sted et par uger før skyderiet.

I forbindelse med skyderiet stjal gerningsmændene flere biler, der blev brugt til at fragte mændene fra Brøndby til Kalundborg og tilbage igen.

Den ene, en Volkswagen Transporter, blev brugt til transporten af de fire, der skød. Bilen blev efterfølgende fundet udbrændt.

En anden bil, en Audi, blev brugt til transporten fra yderkanten af Kalundborg og tilbage til Brøndby. Den havde fået norske nummerplader i forbindelse med drabet.

Alle mændene har gennem hele sagen nægtet sig skyldige.