Krimi

Kvinde tilstår rekordstor hvidvask

En kvinde tilstår hvidvask af 29 milliarder kroner. Det er sket i et retsmøde i Københavns Byret onsdag.

En kvinde har onsdag tilstået, at hun forsøgte at hvidvaske mere end 29 milliarder kroner for blandt andre russiske rigmænd.

Tilståelsen er sket i et retsmøde i Københavns Byret.

Sagen er en udløber af skandalen omkring Danske Banks filial i Estland. Politiet zoomede ind på en række danske kommanditselskaber, som lod store beløb rulle gennem konti i banken.

Derefter blev blandt andre denne kvinde sigtet for hvidvask, idet hun var med til at administrere en stribe selskaber, der blev oprettet i Danmark.

Afsoner anden dom for hvidvaskning

Den 49-årige kvinde, der er litauisk statsborger, er i forvejen i gang med at afsone en anden dom for hvidvask af 140 millioner kroner.

Forbrydelserne med i alt 40 kommanditselskaber er sket fra december 2008 og frem til marts 2013.

Kvindens forsvarer, advokat Peter Secher, spørger under den 20 minutter lange afhøring, om hun vidste, at konstruktionen med at indsætte stråmænd som direktører i selskaberne var at skjule pengene for myndighederne?

- Ja, selvfølgelig, siger hun.

En af de to anklagere Lisette Jørgensen siger, at det var organiseret kriminalitet, der var sat i system, og at beløbet er af en hidtil uset størrelse i danske sager om hvidvask.

Ganske vist spillede den 49-årige kvinde ikke en hovedrolle. Men hun fungerede som et led i et større hjul, som sikrede, at pengenes oprindelse blev skjult for myndighederne.