Krimi

Mand anholdt for drab – og for at skære øret af endnu et offer

En 20-årig mand er anholdt og sigtet for både drab og knivstikkeri, hvor et offer fik skåret øret af.

To mænd fremstilles onsdag i grundlovsforhør i København sigtet for drab på en 28-årig mand, der tidligt søndag morgen blev udsat for dødbringende vold på et hotelværelse i Strandgade på Christianshavn.

De to sigtede er en 20-årig mand, der selv meldte sig til politiet tirsdag aften, samt en identificeret formodet medgerningsmand, der bliver fremstillet in absentia i dommervagten i København – altså uden selv at være til stede.

Begge mænd er dertil sigtet for særligt grov vold, idet de ifølge politiet senere søndag skal have skåret venstre øre af en 25-årig mand, der desuden fik skåret kinden op og blev tildelt adskillige dybe snitsår i det ene ben.

I første omgang blev Københavns Politi kort før klokken 13 søndag alarmeret om, at en 28-årig mand var bragt til hospitalet i kritisk tilstand, efter at han havde været udsat for grov vold.

Kort efter knyttede politiet offeret til et hotelværelse på NH Collection Copenhagen, og mandag aften afgik den 28-årige ved døden som følge af de voldsomme skader, han havde fået efter stump vold mod hovedet.

Endnu et knivstikkeri

Senere søndag blev en 25-årig mand fundet såret af knivstik på et lejlighedshotel i Silkegade i det indre København. Han var alvorligt tilskadekommen, men uden for livsfare, og politiet forbinder begge sager med de sigtede.

Politiet mener, at opgøret på hotellet fandt sted søndag morgen mellem 06.30 og 06.41, mens knivoverfaldet fandt sted omtrent tre timer senere – mellem klokken 9.24 og 9.42 samme morgen.

Begge ofre blev altså først opdaget timer senere.

- Tirsdag aften kunne vi anholde en 20-årig mand, som vi anser for at være gerningsmanden i begge sager, siger politikommissær Kenneth Jensen fra Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Nægter drab, tilstår vold

Den 20-årige nægter sig skyldig i drab, men tilstår vold efter den milde voldsparagraf i Straffeloven for opgøret på hotelværelset, oplyste hans advokat, Erbil Kaya, inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret.

Erbil Kaya var sammen med den sigtede 20-årige, da han tirsdag aften meldte sig selv til politiet.

- Forhold to nægtes, han var ikke til stede, oplyste Erbil Kaya på sin klients vegne i forhold til sigtelsen om knivvold.

De to adresser, Strandgade og Silkegade, ligger et par kilometer fra hinanden.

Politiet har ikke ønsket at oplyse, om der er en kendt relation mellem de sigtede og ofrene i sagen.

Ønsker hemmeligholdelse

Det fremgik dog af anklager Søren Harbos anmodning om lukkede døre til grundlovsforhøret, at man ønsker, at sagens oplysninger ikke skal beskrives i offentligheden.

Flere personer, der tilsyneladende havde en relation til personer i sagen, var til stede i retten – hverken de eller den fremstillede 20-årige havde nogen synlige skader efter vold.

- Der er adskillige navngivne vidner, der skal afhøres. De skal ikke kunne orientere sig om sagens beviser – enten hvis de skulle være til stede her eller via medier, sagde Søren Harbo med henvisning til de fremmødte i retslokalet.

Dommeren valgte at tage anklagerens anmodning til følge, og grundlovsforhøret bliver afholdt bag lukkede døre.