Krimi

Plejehjemsansat skal forsat være fængslet i mørklagt sag

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

En kvinde skal fortsat sidde varetægtsfængslet i en sag om mistænkelige episoder på et plejecenteret i Randers.

Varetægtsfængslingen fortsætter i fire uger indtil 8. juni.

Det fremgår af et retsmøde onsdag, som er foregået bag lukkede døre i Retten i Randers på anmodning fra både anklager og forsvarer på trods af protester fra de fremmødte journalister, fortæller TV 2s retsreporter Astrid Søndberg.

Kan påvirke efterforskning

Dommer Kristina Skovbo Hauerslev vurderede, at dørene skulle lukkes for pressen på grund af sagens karakter.

Afgørelsen skyldes, at oplysninger ikke må være kendt af offentligheden, før politiet har foretaget yderligere efterforskning og afhørt vidner. Ifølge dommeren vil den sigtede kunne påvirke efterforskningen af sagen.

Dermed holdes sigtelsen stadig skjult for offentligheden.

Kvinden skal stadig være varetægtsfængslet, fordi retten mener, at der er begrundet mistanke om, at kvinden som minimum har overtrådt straffelovens grove voldsparagraf - paragraf 245 stykke 1.

Den omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter" og har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Kvinden ønskede ikke at afgive sin forklaring i retten. Hvordan kvinden stiller sig til sigtelsen er uvist, men forsvareren Lars Thousig kærede kendelsen om fortsat fængsling.

Mistænkelige genindlæggelser

Der er nedlagt navneforbud i sagen, men Østjyllands Politi har tidligere oplyst, at en person blev anholdt 14. marts og siden har siddet varetægtsfængslet.

Sagen drejer sig om mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald på plejecenteret.

TV 2 Østjylland har tidligere afdækket, at en kvindelig beboer i tre tilfælde blev dårlig og blev bragt til sygehuset, hvor man konstaterede stoffet benzodiazepiner i hendes blod. Et medikament, der ikke står på hendes medicinkort.

I alt blev fire beboere fra samme afdeling på plejecentret indlagt og genindlagt på sygehuset med samme symptomer.

Sagen er tidligere behandlet bag såkaldt dobbeltlukkede døre, så det er indtil videre lykkedes politiet at holde sigtelsen mod kvinden hemmelig.