Krimi

50-årig skal i retten for en række overgreb i børnehave

Syv børn skal være ofre for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse i to daginstitutioner – den tiltalte nægter at have gjort noget forket.

En mandlig ansat fra en daginstitution i Taastrup er anholdt som mistænkt i en sag om seksuelle krænkelser og blufærdighedskrænkelse af børn.

Sådan lød det i en kortfattet pressemeddelelse udsendt af Københavns Vestegns Politi i juni 2021, og efter at den nu 50-årige mand har siddet varetægtsfængslet i omtrent 11 måneder, begynder retssagen mod ham tirsdag morgen i Retten i Glostrup.

Inden anholdelsen var manden hjemsendt i flere måneder, mens politiet efterforskede anmeldelser om overgreb på en række børn på mandens nuværende og tidligere arbejdsplads, og ifølge TV 2s oplysninger kom flere anmeldelser til, efterhånden som efterforskningen skred frem.

Syv børn

I Retten i Glostrup indeholder det endelige anklageskrift, som vil blive læst op tirsdag morgen, beskrivelserne af overgreb på seks piger og en dreng, som anklagemyndigheden mener, at den 50-årige skal straffes for.

I fem tilfælde skal manden have befølt børnene direkte på kønsdelene, ligesom han skal have stukket sine fingre op i flere af dem. Overgreb, der ifølge Straffeloven betegnes som voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, da ofrene er under 12 år – også i tilfælde, hvor der ikke er gjort brug af direkte tvang.

To andre børn skal ifølge tiltalen have været udsat for blufærdighedskrænkelse.

En alvorlig sag

- Der er tale om en meget alvorlig tiltale, hvor den sigtede nægter sig skyldig, og hvor retten nu skal have ro til at afgøre sagen, siger anklager Henrik Uhl til TV 2.

Anklageren ønsker ikke at udtale sig yderligere, før retten senere på måneden har afsagt sin dom, men i sager om overgreb på mindre børn er det almindeligt, at der er optaget video af børnenes forklaringer, således at de ikke skal udspørges af sagens parter i en retssal.

Videoer, der vil blive afspillet bag lukkede døre.

Seks af de syv børn, der alle skal være blevet krænket af den 50-årige i perioden fra 1. november 2020 til 28. januar 2021, var alle tilknyttet en integreret institution i Taastrup, hvor han var ansat på det tidspunkt. Institutionen er for børn, der er op til seks år gamle.

Inden da er han tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en pige ved at have befølt hende på lårene, numsen og i skridtet uden på tøjet i en institution i Vallensbæk i juli 2019.

Den tiltaltes forsvarer, Ulrik Sjølin, ønsker heller ikke at udtale sig. Han henviser til, at hans klient nægter sig skyldig i samtlige tiltalepunkter.

Hjemsendt i flere måneder

Den 50-årige mand blev hjemsendt efter 28. januar 2021, da et forældrepar henvendte sig med en bekymring om, at deres barn kunne have været udsat for krænkelser.

- Vi tog selvfølgelig henvendelsen alvorligt og sikrede, at barnet kom til børnehøring i Børnehuset, som tager sig af den slags sager. Samtidig har vi en politik om, at den pågældende medarbejder bliver hjemsendt, mens sagen undersøges, har Flemming Ellingsen, der er leder af institutions- og skolecentret i Høje-Taastrup Kommune, tidligere sagt til sn.dk.

I samme forbindelse kom det frem, at der gik flere måneder, før de øvrige forældre i institutionen blev informeret om sagen.