Krimi

Bedrageridømte fængslet for igen at svindle ældre

Blot tre måneder efter en dom for bedrageri, er to 23-årig mænd blevet varetægtsfængslet i ny sag om svindel.

En 23-årig mand, der for tre måneder siden blev dømt for at bedrage særligt ældre kvinder over telefonen, er søndag blevet varetægtsfængslet i en lignende sag.

Sammen med en jævnaldrende mand, der også blev dømt i bedragerisagen for tre måneder siden, blev han onsdag anholdt i en lejlighed i København.

Torsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør. Her blev den ene varetægtsfængslet i 13 dage, mens den anden fik sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

Søndag blev han så fremstillet i retten igen, og her lykkedes det en anklager at overbevise dommeren om, at han skulle varetægtsfængsles. Det blev han foreløbig til 30. maj.

Svindel af ældre kvinder

De to mænd er sigtet for at have franarret en kvinde i 60'erne og en kvinde i 70'erne oplysninger fra betalingskort.

De har ifølge politiet efterfølgende misbrugt oplysningerne til at købe tasker af mærkerne Louis Vuitton og Gucci til en samlet værdi af cirka 35.000 kroner.

Begge nægter sig skyldige i sigtelserne.

I den tidligere sag blev de to mænd den 3. februar idømt hver to år og seks måneders ubetinget fængsel. Men de blev ikke straks sendt til afsoning og fortsatte altså ifølge politiet deres forbrydelser.

De blev dømt for at have franarret især ældre kvinder omkring seks millioner kroner. Pengene brugte de på fester, dyrt tøj og designermøbler.

Ofrene fik at vide, at de talte med en medarbejder i Skat. Derefter udleverede de følsomme oplysninger, som gjorde, at mændene tilegnede sig flere millioner kroner.

Under retssagen kom det frem, at de to bedragere målrettet ringede efter kvinder med navne som Else, Herdis eller Esther. Navne på personer, der typisk er lidt oppe i årene.

Den oprindelige efterforskning blev af politiet kaldt for "Sweet Talk" - netop fordi de ældre var blevet ført på afveje af den indsmigrende tale.