Krimi

Sigtet i sag om drab på højgravid er tidligere dømt for drabsforsøg

Der er nedlagt navneforbud i sagen om drabet på den 32-årige Louise Borglit, der var gravid i syvende måned, da hun blev dræbt.

Den 28-årige mand, der fredag er sigtet for drabet på højgravide Louise Borglit i 2016, er tidligere dømt for en række forhold.

Det gælder blandt andet et drabsforsøg mod en kvinde, som manden havde en tæt relation til.

Foruden drabsforsøget er manden også tidligere dømt for flere tilfælde af grov vold og trusler.

Navneforbud i sagen

TV 2 kan dog ikke gå i detaljer med hverken sigtelsen eller mandens fortid, da han er beskyttet af navneforbud nedlagt af den nuværende sags dommer.

Forbuddet betyder, at pressen er afskåret fra at omtale den sigtede på en måde, så han kan identificeres. Det bliver dermed også svært at omtale den sigtedes tidligere dom.

Fredag fremstilles den 28-årige i grundlovsforhør. Der er som nævnt navneforbud, men åbne døre i sagen.

TV 2 er til stede i retslokalet, hvor det blandt andet kommer frem, at den 28-årige allerede fire dage efter drabet på Louise Borglit, 8. november, bliver afhørt af politiet første gang.

Det gør han, fordi politiet bliver kontaktet af en klinikchef fra et psykiatrisk center, der mener, at den nu sigtede mand passer med oplysninger og signalement i sagen.

Mandens adresse bliver ved den lejlighed ransaget, og politiet kommer frem til, at der bor "en psykisk uligevægtig person" på stedet. Man finder dog ikke noget, der forbinder ham med drabet.

Gravid i syvende måned

Den 32-årige Louise Borglit blev myrdet en novemberaften i 2016 på en aftengåtur med sin søsters golden retriever-hund i Elverparken i Herlev.

På det tidspunkt var hun højgravid i slutningen af syvende måned.

Klokken 19.14 slog en hundelufter alarm efter at have fundet Louise Borglit liggende livløs i græsset tæt ved et buskads. Klokken 19.36 blev Louise Borglit erklæret død.

Under grundlovsforhøret fredag kom det frem, at kvinden havde 11 direkte stiklæsioner i ryg, bryst og endeballe, og der var et ukendt antal snit i hovedet og på arme og ben.

Obduktionen var klar. Louise Borglit var blevet dræbt af de mange knivstik. Kniven var omkring 20 centimeter lang.