Krimi

Det ved vi om sigtet 28-årig og drabet på Louise Borglit

Politiets efterforskning af drabet på Louise Borglit har været langstrakt. Få overblikket over sagen her.

Den 32-årige Louise Borglit blev myrdet en novemberaften i 2016 på en aftengåtur med sin søsters golden retriever-hund i Elverparken i Herlev.

På det tidspunkt var hun højgravid i slutningen af syvende måned.

Klokken 19.14 slog en hundelufter alarm efter at have fundet Louise Borglit liggende livløs i græsset tæt ved et buskads. Klokken 19.36 blev Louise Borglit erklæret død.

Politiet har benyttet sig af usædvanlige metoder i den over fem år lange efterforskning af drabet på den højgravide Louise Borglit i 2016.

Efter en langvarig efterforskning blev en 28-årig mand fredag sigtet i sagen og fremstillet i grundlovsforhør. Manden er nu varetægtsfængslet i sagen.

Få overblikket over sagen her:

Det ved vi om sagen:

Under grundlovsforhøret fredag kom det frem, at kvinden havde 11 direkte stiklæsioner i ryg, bryst og endeballe, og der var et ukendt antal snit i hovedet og på arme og ben.

Obduktionen var klar: Louise Borglit var blevet dræbt af de mange knivstik. Kniven var omkring 20 centimeter lang.

Det ved vi om den sigtede:

Den sigtede er en 28-årig mand og er tidligere dømt for en række forhold. Det gælder blandt andet et drabsforsøg mod en kvinde, som manden havde en tæt relation til. Foruden drabsforsøget er manden også tidligere dømt for flere tilfælde af grov vold og trusler.

Manden sidder i forvejen i fængsel og afsoner lige nu en anden straf. Han bliver blandt andet varetægtsfængslet nu, for at han ikke kan komme i kontakt med andre og påvirke vidner, mens sagen står på.

På et pressemøde fredag oplyste politiet, at den sigtede og Louise Borglit ikke kendte hinanden, da hun blev dræbt. Den sigtede mand havde på gerningstidspunktet ikke adresse på den københavnske vestegn.

TV 2 kan dog ikke gå i detaljer med hverken sigtelsen eller mandens fortid, da han er beskyttet af navneforbud nedlagt af den nuværende sags dommer.

Forbuddet betyder, at pressen er afskåret fra at omtale den sigtede på en måde, så han kan identificeres. Det bliver dermed også svært at omtale den sigtedes tidligere dom.

Det ved vi om efterforskningen:

Politiet har benyttet sig af usædvanlige metoder i den over fem år lange efterforskning af drabet på den højgravide Louise Borglit i 2016. En såkaldt politiagent har ført samtaler med den sigtede under påskud af at være en kriminel ved navn 'Frank'.

Agenten blev indsat i Enner Mark Fængsel i 2020 med en dækhistorie, og han blev placeret i en celle ved siden af den sigtede, der allerede afsonede en anden langvarig dom for drabsforsøg på en kvindelig bekendt. Politiagenten fik opbygget en relation til den sigtede, og de besøgte hinanden og var på gårdture sammen.

Både Rigspolitiet, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og andre af landets politikredse har assisteret i forbindelse med efterforskningen.

I retten fredag kom det frem, at den 28-årige allerede fire dage efter drabet på Louise Borglit, 8. november, blev afhørt af politiet første gang.

Det gjorde han, fordi politiet blev kontaktet af en klinikchef fra et psykiatrisk center, der mente, at den nu sigtede mand passede med oplysninger og signalement i sagen.

Mandens adresse blev ved den lejlighed ransaget, og politiet kom frem til, at der boede "en psykisk uligevægtig person" på stedet. Man fandt dog ikke noget, der forbandt ham med drabet.

Den sigtede er nu varetægtsfængslet, og der skal ske en mentalundersøgelse og ransagning.

Næste retsmøde vil blive afholdt 2. juni klokken 9.15 med sigtede på videolink fra fængslet.