Krimi

Politi frigiver video af skyderi

Politiet håber, at nogen kan genkende den formodede gerningsmand på hans karakteristiske gangart.

Østjyllands Politi har torsdag på et pressemøde offentliggjort en video, der viser en mand afgive flere skud.

Videoen er fra natten til 8. marts, hvor en 21-årig mand blev skudt og dræbt på Søndervangs Allé i Aarhus-bydelen Viby.

- Det er helt undtagelsesvist, at vi bringer en video af skuddene affyret i en drabssag, og vi er klar over, at det kan virke voldsomt. Vi vurderer dog, at det kan være et vigtigt efterforskningsskridt i efterforskningen af drabet, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

Sagesløst offer

På videoklippet kommer den formodede gerningsmand løbende i lyst tøj, hopper op på et stengærde og skyder tre gange ind mod en tankstation.

Man kan ikke se det på det videoen, men et af skuddene rammer den 21-årige mand, som ifølge politiets overbevisning var et sagesløst offer, der helt tilfældigt kom kørende forbi i sin bil.

Klippet viser også en bil, der holder ind til siden af vejen og venter på gerningsmanden. Ifølge politiet er det en sølvgrå VW Golf Variant. En bil af samme model blev efter drabet fundet i brand.

Karakteristisk gangart

Det er ikke muligt at genkende den formodede gerningsmands ansigt på videoen. Derfor håber politiet på hjælp fra personer, der kan genkende ham ud fra hans statur og gangart, som ifølge politiet er meget karakteristisk.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen indhentet mange timers videoovervågning og gennemgået det systematisk. I øjeblikket ønsker politiet dog ikke at offentliggøre yderligere videosekvenser, oplyser politiinspektøren på pressemødet.