Hadefuld stemning i retten, hvor hooligan fortalte om "frivillige" forhold til unge drenge

29-årig hooligan fra Brøndby er ved Retten i Glostrup tiltalt for årelange overgreb på 15 personer. Herunder børn under 15 år.

Uro vil ikke blive tolereret, slog dommeren fast fra retsmødets begyndelse.

Forinden havde han konstateret, at der var flere personer med tilknytning til fodboldmiljøet omkring Brøndby IF til stede i retslokalet.

Han kiggede på fire mænd med tilknytning til det samme hooliganmiljø, som tiltalte var en del af omkring grupperingen Brøndbys Hårde Drenge (BHD). Personer, som tiltalte i retten har kaldt sine venner, men som onsdag fyldte lokalet med et tungt had.

Af samme grund var politiopbuddet igen massivt bĂĄde i og uden for retslokalet, hvor ingen kom ind uden at opgive sit navn og gennemgĂĄ ekstra sikkerhedstjek.

Måske belært af den foregående dag gjorde dommeren straks tilhørerne opmærksomme på, at politiet havde forhåndsordre til at smide folk ud, der ikke kunne ”finde ud af det”.

Alligevel var retsmødet ikke mange minutter gammelt, før den første rejste sig og pumpede brystet op, mens han langsomt bevægede sig ud af lokalet.

- Han er fuld af løgn, råbte han med fingeren peget mod tiltalte, efterfulgt af flere grove skældsord.

Tiltalte havde netop sat sig, og anklageren havde genoptaget afhøringen af den 29-årige fra dagen før.

Flere udbrud

Manden er tiltalt for flere end 1300 tilfælde af seksuelle overgreb mod 15 personer over en periode på 10 år. Hertil utallige tilfælde af vold, trusler og udnyttelse af fysisk og psykisk overlegenhed. Han nægter det hele.

Tiltalte kender flere af de forurettede fra hooligangrupperingen BHD. Blandt dem er tre drenge, der var under 15 år, da overgrebene ifølge tiltalen begyndte.

Jeg nægter, at det skulle have været sket på den måde, som det står beskrevet

Tiltalt, 29 ĂĄr

En af dem erkendte tiltalte i retten at have haft et seksuelt forhold til. Men det var frivilligt og begyndte først, da drengen var 16-17 år, hævder han.

Samtidig havde manden overlappende seksuelle forhold - ogsĂĄ frivillige - til flere af de andre drenge i anklageskriftet, forklarede han.

- Det har jeg det ret skidt med, når jeg tænker tilbage. Men på det tidspunkt tror jeg, at det hele var så nyt, og det var svært for mig at navigere i, sagde han.

Ifølge tiltalen var forholdene absolut ikke frivillige, men præget af vold og trusler fra tiltaltes side. Anklageskriftet beskriver detaljeret, hvordan han blandt andet tvang sig til samleje og andet seksuelt forhold end sex med en af drengene.

Tiltalte nægter ikke de faktiske beskrivelser af de seksuelle akter.

- De detaljer er meget korrekte, sagde han, men fastholdt, at det var frivilligt fra begge parter.

- Jeg nægter, at det skulle have været sket på den måde, som det står beskrevet med vold og trusler.

Efter en halv times tid havde yderligere to af tilhørerne fra hooligan-miljøet fået nok af hans forklaringer.

Fodbolddrenge bruger ikke redskaber, for det er sĂĄdan, vores selvforstĂĄelse er

Tiltalt, 29 ĂĄr

På vej ud råbte de blandt andet racistiske skældsord efter tiltalte, der er mørk i huden, og kaldte ham en "fucking lille pædofil bøsse".

Herefter ville dommeren gerne vide, om den sidste tilstedeværende fra fodboldmiljøet havde tænkt sig at opføre sig ordentligt. Det gav han udtryk for, at han havde.

Imens havde en gruppe på fem til ti personer fra samme miljø samlet sig foran indgangen til retsbygningen, og i dagens første pause rykkede tre af dem ind på de nu ledige pladser i retslokale 304, hvor sagen foregår.

Endnu en gang gjorde dommeren tydeligt opmærksom på, at ”flere happenings” ikke ville blive accepteret.

- Fodbolddrenge bruger ikke redskaber

Uden flere afbrydelser fortsatte anklageren afhøringen af tiltalte.

Her afviste den 29-årige mand til flere af tiltalepunkterne, at han havde haft et seksuelt forhold til nogle af de forurettede, som han ifølge anklageskriftet har begået overgreb imod.

Han afviste også igen og igen, at han havde været voldelig over for nogen af dem. Det skete kun i forbindelse med, at de trænede kampsport - blandt andet som forberedelse til de arrangerede slagsmål, der er en del af hooliganmiljøet.

En af de forurettede havde ifølge tiltalen fået tæsk med et aluminiumskosteskaft, så det knækkede. Igen afviste den tiltalte.

- Ja, det lyder voldsomt, udbrød han og lænede sig frem med et smil.

- Det har jeg ikke gjort. Det kan jeg pĂĄ det kraftigste afvise. Fodbolddrenge bruger ikke redskaber, for det er sĂĄdan, vores selvforstĂĄelse er, sagde han.

Med fodbolddrenge mente han fodboldfans, der ligesom ham selv mødes til arrangerede slagsmål,

Afhøringen af tiltalte fortsætter resten af dagen. Der ventes dom i begyndelsen af juni.

Hvis Retten i Glostrup finder den 29-årige mand skyldig, mener anklagemyndigheden, at han skal idømmes forvaring.

Tiltalte har været beskyttet af navneforbud, men det blev ophævet mandag under første retssdag.

TV 2 bringer ikke navnet, men kan efter ophævelsen bringe flere oplysninger om tiltalte. Blandt andet om hans tilhørsforhold til Brøndbys Hårde Drenge.