Krimi

To teenagedrenge er sigtet for at lade sig hverve til terror

Torsdag fremstilles to drenge i Retten i Holbæk. De har begge ifølge sigtelse været del af nynazistisk gruppe.

To drenge på henholdsvis 15 og 16 år er sigtet for at have ladet sig hverve og at hverve andre til terror.

Det er kommet frem i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk torsdag.

Det lille retslokale var fyldt til bristepunktet med de to drenges pårørende, da anklager Rune Rydik læste sigtelserne op.

De to unge drenge er begge sigtet efter paragraf 114c, der drejer sig om at lade sig hverve eller at hverve en eller flere personer til at begå eller fremme terrorhandlinger.

Den 15-årige er derudover også sigtet efter paragraf 114e, der handler om at fremme en virksomhed eller organisation, der har til hensigt at begå terrorhandlinger.

Han skulle angiveligt have tilsluttet sig gruppen Feuerkrieg Division, der ifølge anklagemyndigheden er en terrororganisation, for derefter at have hvervet den 16-årige.

Ifølge anklager Rune Rydik sendte den 16-årige umiddelbart derefter et ansøgningsskema, hvori han også angav at have kendskab til våben.

Sendte link med bombemanual

Anklagemyndigheden mener, at den 15-årige selv er blevet hvervet til organisationen i december 2021. Organisationen er en nynazistisk og højreekstrem gruppe.

Blandt andet skal drengen have udfyldt og indsendt et ansøgningsskema, hvor han angav at have våbenkendskab.

Og i januar og februar 2022 skal han angiveligt have sendt link til personer med adgang til en digital mappe, hvori der blandt andet var bombemanualer.

De alvorlige sigtelser står i stærk kontrast til de to betuttede drenge, som mødte op i retten.

Inden grundlovsforhøret begyndte, fik den 16-årige dreng lov til at hilse på sine forældre. Grædende lod den unge dreng sig omfavne af sin mor.

De nægter sig begge skyldige.

Hvordan de to drenge kender hinanden vides ikke.