Politi frafalder sigtelsen af en mistænkt i drabet på Mia Skadhauge

En af de to mistænkte i drabet på Mia Skadhauge Stevn er ikke længere sigtet.

En 36-årig mand, der indtil for nylig var mistænkt for mordet på Mia Skadhauge Stevn, er ikke længere sigtet.

Det oplyser lederen af Nordjyllands Politis efterforskning af sagen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, i en pressemeddelelse.

Den 36-årige mand blev anholdt 9. februar. Dagen efter blev han løsladt ved et grundlovsforhør, men sigtelsen mod ham er blevet opretholdt.

- Vores omfattende efterforskning af denne 36-årige mands færden er nu afsluttet – og den viser, at han ikke har noget at gøre med, at Mia forsvandt, og at hun senere blev fundet afgået ved døden. Derfor er sigtelsen mod denne mand helt frafaldet, udtaler Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Meldt savnet efter bytur

Vicepolitiinspektøren understreger, at det er "alvorligt" at være sigtet for drab, men at det har været nødvendigt i denne sag.

En anden 36-årig mand er fortsat sigtet i sagen, oplyser Nordjyllands Politi, som skriver, at den "omfattende" efterforskning af sagen fortsætter, og at politiet ingen yderligere kommentarer har.

22-årige Mia Skadhauge Stevn blev meldt savnet, da hun ikke var vendt hjem efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg 6. februar.

12. februar oplyste Nordjyllands Politi på baggrund af en retsmedicinsk undersøgelse, at Mia Skadhauge Stevn er bekræftet død. Spor fra den dræbte kvinde blev fundet ved Sulsted Kirkevej samt ved Dronninglund Storskov.

Forsvarsadvokat viderebringer kritik

- Vi kan ikke kommentere på detaljer i en igangværende efterforskning, men overordnet kan jeg slå fast, at vi fortsat har et omfattende arbejde foran os med at kortlægge forløbet, foretage afhøringer, undersøge tekniske spor og foretage sporanalyser samt gennemse videomateriale, siger Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Advokaten for den 36-årige mand, der nu er renset i sagen om drabet på Mia Stevn, siger til Ritzau, at hans klient er lettet, men kommer også med kritik.

- Han er selvfølgelig lettet over, at politiet nu endelig er kommet frem til den samme konklusion, som både by- og landsret, siger advokat Jakob Dalsgaard Hansen:

- Men man kan godt være frustreret over den tid, det har taget at komme her til og den åbenmundethed, politiet har haft med at fastholde, at han stadig var sigtet.

Opdateres...