Krimi

Én varetægtsfængsles for drab på Mia Skadhauge Stevn - én løslades

De to sigtede mænd var fåmælte og klædt i sort tøj under grundlovsforhøret. De nægter sig begge skyldige i sigtelsen mod dem.

Retten i Aalborg har torsdag løsladt en af de to mænd, der var anholdt i sagen om Mia Skadhauge Stevns forsvinden.

Den anden varetægtsfængsles i fire uger.

Forinden havde anklagemyndigheden oplyst, at de to var sigtet for at have dræbt den 22-årige kvinde i forening efter fælles forståelse og forudgående aftale.

Begge nægter sig skyldige.

Det er uvist, hvad begrundelsen er for at løslade den ene sigtede, da retsmødet foregik bag lukkede døre. Manden er nu på fri fod, men er stadig sigtet i sagen.

Anklager Mette Bendix har kæret rettens afgørelse om at løslade ham.

Klædt i sort

De to mænd var iklædt sort sweatshirt og sorte bukser ved grundlovsforhøret, der begyndte klokken 11. De har begge kort, mørkt hår.

Dommeren henvendte sig indledningsvist til de to sigtede for at få bekræftet deres navne, hvilket de begge nikkede til. Herefter oplyste de hver især lavmælt deres fødselsdatoer.

De eneste ord fra dem under den åbne del af retsmødet var: ”Det skal nok passe”, da dommeren bad dem bekræfte tidspunktet for deres anholdelse.

Mens sigtelsen blev læst op, sad begge mænd med hænderne foldet i skødet. Efterfølgende blev pressen forvist fra retslokalet, da dommeren lukkede dørene på anmodning fra både forsvarere og anklager.

Forinden havde dommeren nedlagt navneforbud i sagen. Det betyder, at medier eller privatpersoner ikke må bringe oplysninger, der kan identificere de sigtede.

Bag de lukkede døre fortsatte retsmødet uden pressens og offentlighedens tilstedeværelse i mere end fire timer.

Her havde de sigtede mulighed for at afgive forklaring, men de havde ikke pligt til at udtale sig.

Ukendt drabstidspunkt

Ifølge sigtelsen skal de to 36-årige mænd fra Vendsyssel have dræbt Mia Skadhauge Stevn på ukendt vis et ukendt sted i Nordjylland.

Drabet skal ifølge sigtelsen være sket på et tidspunkt mellem 6. februar klokken 06.09, hvor kvinden forsvandt, og 9. februar klokken 11.20, hvor de to mænd blev anholdt.

Mia Skadhauge Stevn er endnu ikke fundet.

Den 22-årige sygeplejestuderende blev sidst set i live på overvågningsbilleder, der viste, at hun steg ind i en bil foran Netto på Vesterbro i Aalborg.

Nordjyllands Politi oplyste onsdag, at det mener at have fundet bilen på en adresse i Nordjylland tilhørende en af de to sigtede.

Politi til stede flere steder

Efter anholdelsen af de to mænd onsdag klokken 11.20 og 11.21 var politiet til stede på to adresser i Nordjylland i mange timer. Dels i Flauenskjold, dels i Østervrå.

Desuden var politiet til stede på en tredje adresse i et sommerhusområde.

Torsdag fortsatte politiets efterforskning og søgning efter den savnede kvinde.

Politiet oplyste i den forbindelse, at det var til stede på affaldsstationen Reno Nord i det østlige Aalborg og to skovområder i Hammer Bakker og Dronninglund.