Krimi

Sagen om den forsvundne 22-årige kvinde: Det ved vi, og det mangler vi svar på

Kun den ene af to nordjyske mænd, der er sigtet for drab på den forsvundne kvinde, er blevet fængslet. Få overblikket over sagen her.

Politiet har fundet dele af et menneske, som de formoder er den savnede Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt søndag morgen efter en bytur i Aalborg.

To 36-årige mænd bosiddende i henholdsvis Østervrå og Flauenskjold i Nordjylland er sigtet for drab på den forsvundne kvinde. De nægter sig begge skyldige.

Retten i Aalborg har torsdag løsladt én af de to mænd, der var anholdt i sagen. Den anden er blevet varetægtsfængslet i fire uger til og med 10. marts. Begrundelsen for kendelsen er ukendt, da den skete bag lukkede døre.

Få overblikket over sagen her.

Det ved vi om hendes forsvinden

 • Mia Skadhauge Stevn forsvandt natten til søndag efter en bytur i Aalborg. Politiet har givet disse oplysninger om hendes færden den nat:

Det ved vi om efterforskningen

 • Mandag 7. februar efterlyste Nordjyllands Politi officielt den 22-årige kvinde.
 • Samme dag efterlyste politiet en mørk personbil, som hun blev samlet op af. Politiet mistænkte, at der kunne være tale om en pirattaxa.
 • Tirsdag 8. februar bad politiet folk i Aalborg-området om at sikre videoer fra deres biler, hjem og andre steder. Samtidig rettede de en appel til unge mennesker om at sende deres festbilleder, hvis de havde været i Jomfru Ane Gade natten til søndag.
 • Onsdag 9. februar blev to mænd anholdt henholdsvis klokken 11.20 og 11.21.
 • Onsdag afspærrede politiet desuden et område ved en byggeplads i et sommerhusområde i Saltum som led i efterforskningen. Her skulle den ene sigtede have arbejdet.
 • Torsdag 10. februar var politiet ligeledes ved affaldsstationen Reno Nord i det østlige Aalborg og de to skovområder Hammer Bakker og Dronninglund Skov for at foretage tekniske undersøgelser som led i efterforskningen.
 • Politiet oplyste torsdag, at man ville fortsætte "omfattende" undersøgelser på de tre ovennævnte adresser, og at man var ved at kortlægge de to mænds færden før, under og efter den savnede kvindes forsvinden.
 • Torsdag aften meddelte politiet, at de har fundet dele af et menneske, som de formoder er Mia Skadhauge Stevn. Politiet afventer fortsat en række tekniske og retsmedicinske undersøgelser for at fastslå den endelige identitet og dødsårsag.
 • Fredag efterlyste politiet vidner, der har befundet sig i Dronninglund Storskov mellem klokken 21.45 mandag aften og 05.15 tirsdag morgen. Samtidig frigav de billeder af en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader og efterlyste vidner, der har set den ved Hammer Bakker og Dronninglund Storskov.

Det ved vi om de to mistænkte

 • Onsdag 9. februar blev to mænd anholdt henholdsvis klokken 11.20 og 11.21.
 • Mændene er 36 år og bosiddende i henholdsvis Flauenskjold og Østervrå. Der er nedlagt navneforbud i sagen. Det betyder, at hverken medier eller privatpersoner må bringe oplysninger, der kan identificere de sigtede.
 • De to anholdte er sigtet efter straffelovens paragraf 237 for på ukendt vis at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i forening efter fælles forståelse og forudgående aftale på et ukendt sted i Nordjylland. Mændene nægter sig skyldige.
 • Ifølge politiet er der ikke noget, der tyder på, at den savnede kvinde kendte de to anholdte.
 • På en af mændenes adresser fandt man onsdag en bil af mærket Volkswagen Polo, som, man mener, var den, Mia Skadhauge søndag morgen klokken 06.09 satte sig ind i på Vesterbro i Aalborg centrum.
 • Ved et mere end fire timers langt grundlovsforhør ved Retten i Aalborg torsdag blev en af de to 36-årige mænd, der er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn, varetægtsfængslet i fire uger til 10. marts. Den anden er løsladt i sagen.

Det mangler vi svar på

 • De anholdtes indbyrdes relation er ikke belyst. Ifølge politiet har de to mænd dog en relation.
 • Der er ikke nogen oplysninger om, hvorfor den 22-årige kvinde satte sig ind i bilen. Politiet arbejder stadig ud fra en hypotese om, at det kan være en pirattaxa.
 • Det har ikke været muligt at spore Mia Skadhauge Stevns telefon på det tidspunkt, hvor hun bliver samlet op af den sorte bil. Det er heller ikke klart, om politiet nu er kommet i besiddelse af telefonen.
 • Vi ved ikke, hvad der kom frem under grundlovsforhøret.
 • Vi ved heller ikke, hvorfor det førte til, at de ene blev løsladt, mens den anden blev siget.