Krimi

22-årig satte sig ind i en bil i Aalborg og er ikke set siden: - Det er rigtig trist

To unge mennesker savnes efter byture i Aalborg. Politiet formoder, at der kan ligge en forbrydelse bag den enes forsvinden.

Fra sin frisørsalon kan Zeinab Ali kigge direkte over til Netto på den anden side af den befærdede Vesterbro midt i Aalborg.

Det var her en 22-årige kvinde tidligt søndag morgen steg ind i en mørk bil af ukendt mærke, og siden har ingen set hende.

- Det er rigtig trist, siger Zeinab Ali til TV 2.

Zeinab Ali kom til Danmark fra Syrien for 12 år siden. De seneste ni år har hun arbejdet i frisørsalonen på Vesterbro, og her havde hun aldrig troet, at hun skulle høre om nogen, der bare forsvandt.

- Jeg bliver ked af det at høre det. Og så i et land som Danmark, der er rigtig sikkert og trygt, siger hun.

Selvom hun har frisør lige over for Netto, hørte hun først om den unge kvindes forsvinden tirsdag formiddag. Herefter satte hun sig straks for at dele efterlysningen på Facebook.

Selvfølgelig er det noget, man tænker over. Selvfølgelig er det noget, vi snakker med vores børn om

Viola Sørensen, Nørresundby

I Aalborg er mange påvirket af den unge kvindes forsvinden.

- Selvfølgelig er det noget, man tænker over. Selvfølgelig er det noget, vi snakker med vores børn om. Det er vigtigt at få dem til at forstå, at verden ikke altid er helt god. At de også skal lære at passe på, siger Viola Sørensen til TV 2 på vej ind i Netto på Vesterbro.

Sporet ender

Det er foran denne Netto, at sporet efter Mia Skadhauge Stevn ender. Det ved man, fordi politiet har kortlagt hendes færden ud fra overvågningskameraer i området.

Før hun forsvandt havde hun været i Jomfru Ane Gade med en veninde og festet på forskellige barer indtil næste morgen.

Omkring klokken seks forlod hun festgaden, gik til venstre ad Borgergade, så til venstre ad Vesterbro, hvor hun steg ind i en bil.

Det er en kort gåtur, der tager omkring tre minutter. En tur, som utallige aalborgensere før hende har taget på jagt efter den næste ledige hyrevogn, når trængslen har været for stor for enden af Jomfru Ane Gade, hvad den gerne er lørdag og søndag morgen klokken seks, hvor diskoteker og barer lukker.

50-årige Viola Sørensen bor i Nørresundby på den anden side af Limfjorden og har børn på 17, 22 og 25 år.

Dem har hun ikke været utryg ved at sende i byen i Aalborg, fordi de i familien altid har snakket om, at de skulle passe på sig selv og hinanden og ikke gå alene hjem. Den snak er igen blevet aktuel efter den unge kvindes forsvinden i weekenden.

- Jeg synes, det er rigtig væmmeligt, men det er jo ikke noget, som sker hver weekend, at en ung pige forsvinder. Jeg tror på, vi som forældre skal være gode til at skabe respekt i vores børn for, at alle mennesker ikke er lige gode. Men vi skal heller ikke gøre dem bange, siger Viola Sørensen.

Har aldrig været utryg

Pil Mikkelsen bor lige i nærheden af Netto på Vesterbro og har aldrig været utryg ved at gå i byen i Aalborg.

- Nu er jeg snart 30 og er holdt op med at gå så meget i byen. Men dengang jeg gik meget i byen, der var jeg ligeglad med at gå alene hjem, fortæller hun.

Hun har dog også fulgt med i nyhederne siden mandag, hvor politiet første gang gik ud med en efterlysning af den 22-årige kvinde.

Selvom det ikke ændrer så meget for Pil Mikkelsen, har det alligevel givet hende noget at tænke over.

- Det giver ikke mere utryghed for mig personligt, men jeg tænker mere på andre unge, som måske går meget i byen og er ude om natten, hvor der ikke er så mange mennesker på gaden. Det er da utrygt for dem, tænker jeg.

Jeg synes, det er ubehageligt, at de bare forsvinder sporløs

Per Philipsen, Frederikshavn

Mens Nordjyllands Politi efterforsker Mia Skadhauge Stevns forsvinden, leder betjente andetsteds i byen efter en 21-årig mand ved navn Oliver Ibæk Lund,

Også han forsvandt efter en bytur i Aalborg og har været savnet siden natten til fredag. Politiet mener, at han kan være faldet i havnen og druknet. Derfor foregår eftersøgningen tirsdag i Limfjorden med dykkere og vandsøgningshunde.

Man bliver bekymret

At to unge mennesker er meldt savnet efter én weekend i Aalborg er ”meget ubehageligt”, mener Per Philipsen. Det sætter tanker i gang hos en 50-årig frederikshavner. Også de værste tanker.

- Jeg synes, det er ubehageligt, at de bare forsvinder sporløst. Der er ingen spor efter dem nogen steder overhovedet. Det, synes jeg, er skummelt og ubehageligt, og det gør en utryg. Man bliver bekymret både for dem, men også for at det skal ske igen, siger han.

Efter Mia Skadhauge Stevns forsvinden har Nordjyllands Politi sat en stor efterforskning i gang og sendt en bred opfordring ud til borgere i Aalborg om at hjælpe med oplysninger, hvis de kan. Det kan være borgere med videoovervågning. Det kan også være personer, der har taget festbilleder i Jomfru Ane Gade tidligt søndag morgen.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg opfordrer alle med oplysninger til at kontakte os. Ring hellere en gang for meget end en for lidt, siger Frank Olsen, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Hvis man har oplysninger i sagen om enten Mia Skadhauge Stevn eller Oliver Ibæk Lund, skal man kontakte Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.