Krimi

Bandeleder får hårdere straf i spektakulær flugtssag

Lederen af banden NNV fik yderligere seks måneders fængsel for den spektakulære fangeflugt fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse.

Bandelederen Hemin Dilshad Saleh har fået en hårdere straf ved landsretten, efter sagen om hans spektakulære fangeflugt fra retspsykiatrisk afdeling i Slagelse har været anket til Østre Landsret. Lederen af NNV er således blevet idømt et år og ni måneders fængsel og et opholdsforbud i en zone af Nørrebro og det københavnske Nordvestkvarter. Ved retten i Næstved var han tidligere idømt et år og tre måneders fængsel.

To af de øvrige tiltalte har fået et år og tre måneders fængsel, mens to andre har fået et år og seks måneders fængsel. Det var samme straf, som de tidligere har fået.

Landsretten begrunder blandt andet straffene med, at det var en nøje planlagt aktion med deltagelse af flere gerningsmænd og brug af våben og brutale trusler.

Gemte våben i kage og flygtede til Spanien

Episoden udspandt sig den 19. november 2019, da den dengang 24-årige bandeleder var fængslet i surrogat. Her fik han besøg af sin dengang 17-årige fætter, der havde en glasurklædt kage med i en bradepande.

Han fik lov til at gå ind uden kontrol. Men kagen viste sig at indeholde en gaspistol og en gasrevolver, som de to brugte til at true personalet. Der blev affyret skud, og to sygeplejersker blev truet med at blive skudt, hvis de trykkede på alarmknappen.

Få historien om den fremadstormende gadebande NNV, der alene det seneste år har været i tre væbnede konflikter med to rockergrupper og et navnløst netværk med tråde til Sverige på TV 2 Play.

Truslerne fik personalet til åbne udgangsdørene, så bandelederen kunne slippe ud. Efterfølgende forsvandt han og blev efterlyst herhjemme og i udlandet.

To måneder senere blev Hemin Dilshad Saleh anholdt under en politiaktion i Barcelona. Herefter blev han udleveret til Danmark.

Tre af de medvirkende til flugten blev allerede i dagene efter anholdt for at have hjulpet til med aktionen. To andre blev anholdt i Spanien i begyndelsen af december.

Den 24-årige er ifølge politiet en af lederne i banden NNV. Han var varetægtsfængslet i Slagelse for et voldsomt overfald i en frisørsalon på Nørrebro, der ifølge anklageren fandt sted i september 2018 og skete som et led i den verserende bandekonflikt.