Krimi

Tre år og ni måneders fængsel for at køre 19-årige Emilie Hansen ihjel

Jakob Dominik Breinholt og to andre blev dømt for at have kørt 19-årige Emilie Hansen ihjel og efterladt hende døende.

19-årige Emilie Hansen havde sidste år været til sankt hans fest på Islands Brygge i København. Omkring klokken 03.00 besluttede hun sig for at tage sin cykel og køre hjem. I lyskrydset mellem Englandsvej og Sundholmsvej på Amager i København kørte hun over for grønt, da en sølvgrå Audi A4 kørte direkte over for rødt i høj fart.

Bilen ramte Emilie Hansen, der blev kastet op på forruden og ned på asfalten. Føreren af bilen og passagerne flygtede fra stedet, og den unge kvinde døde dagen efter på Rigshospitalet af sine kvæstelser.

I Københavns Byret skulle tre af de fire personer fra bilen fredag eftermiddag have deres straf for at køre den 19-årige kvinde ihjel. Føreren for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og passagererne for at efterlade Emilie Hansen døende på vejen. Den 24-årige fører af bilen blev ført ind i retten af to betjente. På trods af sagens alvor virkede han afslappet og talte kort med en af de andre tiltalte.

Vi savner hende hele tiden, hver eneste dag

Channie Rasmussen, moderen til Emilie Hansen

Jakob Dominik Breinholt blev idømt fængsel i 3 år og 9 måneder. De to af passagerene i bilen fik hver 60 dages hæfte. Straffen blev gjort betinget for den ene, mens den anden skulle afsone de 2 måneder, fordi han tidligere havde begået lignende kriminalitet. Den kvindelige passager blev ikke dømt, da hun først skulle gennemgå en mentalundersøgelse.

Under sagen har kørsel i meget høj fart i en byzone har været et af anklagerens temaer. Der har blandt andet været vist en 56 sekunder lang video optaget i bilen, hvor man har set føreren suse gennem svingene, som var det en gokartbane, som anklageren formulerede det.

I straffen af Jakob Dominik Breinholt lagde dommeren vægt på, at man for nylig havde skærpet straffen for såkaldt vanvidskørsel. Den 24-årige fører valgte at anke dommen til frifindelse.

Mareridt for familien

Den beslutning forlænger de efterladtes mareridt, fortæller Channie Rasmussen, moderen til Emilie Hansen.

- Det har været sindssygt hårdt at følge sagen. Høre om den aften i detaljer. Høre om Emilies sidste minutter. Det har ødelagt en familie, og nu skal vi trækkes igennem det igen, når sagen skal for igen, fortæller hun.

Channie Rasmussen har været i retten på alle retsdagene og kommer også til det i ankesagen. Hun føler, at hun bliver nødt til at følge sagen med sin døde datter helt til dørs.

- Jeg sover ikke om natten, og jeg tænker på det hele tiden. Så jeg bliver nødt til at følge med. Jeg synes, at straffen for at tage Emilies liv er alt for lav. Men ingen straf kan nogensinde være høj nok. Der er ingenting, der kan gøre det op, for det, der er sket, gør så ondt, fortæller hun.

Familien ønsker fremadrettet, at der kommer endnu mere fokus på vandvidsbilister.

- Jeg håber, at det her kan få nogle til at tænke sig om, før de sætter sig ind og kører vanvittigt. Det kan have så store konsekvenser, at det forstår man slet ikke. Vi savner hende hele tiden, hver eneste dag.