Krimi

28-årig varetægtsfængslet for drab

Udover den 28-årige mand er yderligere to blevet anholdt efter skudepisoden i Rødovre.

En 28-årig mand, som er mistænkt for at have deltaget i en skudepisode 3. december sidste år i Rødovre, hvor en 17-årig bulgarsk statsborger mistede livet, og to andre blev såret, blev tirsdag eftermiddag anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Onsdag eftermiddag er han blevet varetægtsfængslet for drab og drabsforsøg. Det oplyser Københavns Vestegns Politis anklagemyndighed på Twitter:

Den 28-årige blev onsdag formiddag klokken 10.15 fremstillet ved et grundlovsforhør ved retten i Glostrup med krav om fængsling, oplyser anklagemyndigheden og politiet. Anklagemyndigheden kræveve grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre.

Vicepolitiinspektør Peter Malmose vil ikke oplyse, om den 28-årige er dansk statsborger, og han vil heller ikke oplyse hvilket land den nu anholdte kom fra, da han landede i Københavns Lufthavn.

- Han blev anholdt stille og fredeligt tirsdag eftermiddag, men på grund af de lukkede døre kan jeg ikke sige mere, sagde Peter Malmose onsdag til TV 2.

Skudepisoden skete i en frisørsalon i Rødovre, og den kom dagen efter en mand i tyverne blev skudt og dræbt på Nørrebro i København.

Udover den 28-årige mand er yderligere to blevet anholdt efter skudepisoden i Rødovre, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Kan skyldes bandekonflikt

Politiet har tidligere oplyst, at det arbejder ud fra, at skudepisoden i frisørsalonen samt en skudepisode dagen før - 2. december - på Nørrebro i København er forbundet. Og at det kan skyldes en konflikt mellem en bandegruppering og andre organiserede kriminelle.

Under skyderiet på Nørrebro blev en 27-årig mand skudt. Ifølge politiet blev han ramt af skud i ryggen på hjørnet af Sorgenfrigade og Nørrebrogade. Han mistede sidenhen livet på hospitalet.

De to øvrige anholdte efter skudepisoden i Rødovre er to mænd på 29 og 34 år. De blev 22. december sidste år fængslet fire uger, den ene af de to mænd har accepteret fortsat varetægtsfængsling i sagen, mens retten i Glostrup også onsdag skal tage stilling til, om fængslingen af den anden skal forlænges.

Udover drab er de to sigtet for drabsforsøg på en 15-årig dreng og på en 28-årig mand, der begge blev såret ved skudepisoden, som kostede den 17-årige livet. De er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.