Krimi

47-årig fortsat i kritisk tilstand efter skyderi - dog uden for livsfare

Kort efter skudepisoden forsvandt gerningsmanden. Politiet hører fortsat gerne fra vidner.

Den 47-årige mand, der søndag blev ramt af skud på Frederiksberg, er fortsat i kritisk tilstand. Han meldes dog uden for livsfare.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

For nuværende er der ikke noget nyt om motivet for skyderiet, oplyser vicepolitiinspektør Knud Hvass.

- Vi efterforsker fortsat bredt, blandt andet om sagen har tilknytning til bandemiljøet, men det er for tidligt at drage nogen konklusioner, siger han.

Vicepolitiinspektøren oplyser videre, at politiet har talt med en del vidner og gerne hører fra borgere, der kan have viden om sagen.

Flygtede fra stedet

Søndag eftermiddag blev Københavns Politi kaldt ud til en bagelforretning på Falkoner Allé 19 på Frederiksberg. Her var den 47-årige blevet ramt af flere skud.

Manden modtog livreddende førstehjælp og blev efterfølgende kørt på hospitalet.

Politiet meddelte søndag, at den 47-årige mand formentlig er indehaver af bagelshoppen og umiddelbart ingen relation har til bandemiljøet.

Kort efter skudepisoden forsvandt gerningsmanden ud af forretningen, og efterfølgende udsendte politiet et signalement.

- Han er 23 til 25 år, mørklødet, 185 centimeter høj, iført mørk jakke, mørk halsedisse med noget neongrønt, mørke bukser, sorte hansker med noget gult og mørke sko, lød det fra Tommy Laursen, politiinspektør ved Københavns Politi.

Flere skyderier i Storkøbenhavn

Det er den syvende skudepisode i Storkøbenhavn siden 2. december. Foreløbig er fire mænd blevet dræbt.

Senest døde en 22-årig mand, efter han 28. december blev ramt af skud i Hallingparken i Brøndby.

Politiet efterlyste i den sag to mænd på 20 og 25 år. 4. januar meldte den 25-årige sig selv til politiet, og mandag er den 20-årige blevet anholdt i Københavns Lufthavn.

Nærpolitiet er mandag til stede med patruljer og en mobil politistation ved Frederiksbergcenteret og på Falkoner Allé - tæt på der, hvor gårsdagens skudepisode udspillede sig.

- Borgere, der føler sig utrygge eller har viden om sagen, er velkomne til at komme forbi og få en snak, skriver Københavns Politi på Twitter.