Krimi

22-årig død efter skudepisode i Brøndby

Det "indgår naturligvis" i efterforskningen, om der er en forbindelse til de seneste ugers skyderier i Københavnsområdet, lyder det.

En 22-årig mand er død, efter at han tirsdag blev ramt af flere skud på adressen Hallingparken ud for nr. 2 i Brøndby.

Det oplyser Vestegns Politi, som modtog en anmeldelse klokken 13.13.

- Vi ræser derned, så hurtigt vi kan, og da vi kommer derned, ligger der en ung mand, som er blevet ramt af de her skud, siger Allan Nyring, politiinspektør ved Vestegns Politi, tirsdag aften til TV 2.

Politiet udøvede førstehjælp, hvorefter den 22-årige mand blev kørt med ambulance til hospitalet. Her blev han erklæret død.

De pårørende er underrettet.

For tidligt at koble til andre skyderier

Den seneste tid har budt på flere skyderier i og omkring Københavnsområdet. Herunder er flere blevet vurderet som banderelaterede.

I en pressemeddelelse fra Vestegns Politi oplyser politidirektør Kim Christiansen, at det endnu er "alt for tidligt" at drage nogen paralleller.

- Men det indgår naturligvis i den fortsatte efterforskning, siger han i meddelelsen.

Også Allan Nyring afviser på nuværende tidspunkt at kende til skudepisodens motiv.

- Vi kaster det store net ud og efterforsker i alle retninger, vi kan komme i tanke om. Vi har ikke udelukket noget, men heller ikke lagt os fast på en bestemt retning, siger han til TV 2.

Dog tilføjer han, at politiet har "ret gode spor at gå efter".

En person anholdt – og løsladt igen

Vidner har set to personer løbe fra stedet umiddelbart efter skyderiet. Den ene beskrives som 170-180 centimeter høj, under 30 år, iført mørkt tøj og ikke af etnisk dansk oprindelse. Den anden er der intet signalement på.

I forbindelse med efterforskningen er en person blevet anholdt, men løsladt igen.

- Han matchede på mange af de ting, der kunne have indikeret, at han var en del af det. Men vi har ikke fundet anledning til at fremstille ham i grundlovsforhør, og nu efterforsker vi, om han overhovedet har en rolle, siger Allan Nyring.

En af Københavns Vestegns Politis mobile politistationer er opsat nær gerningsstedet, og her kan vidner til skudepisoden henvende sig og tale med politiet.

Derudover er et større antal patruljer samt lokalpoliti til stede i området. Det sker blandt andet for at genoprette trygheden.

- At skyde sådan i et beboelsesområde er fuldstændig uacceptabelt, og vi har sat massivt ind for at stoppe gerningsmændene og strafforfølge dem, siger politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen.

Politiet opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de har set eller hørt noget.