Krimi

Her blev tre personer beskudt: - Det kom ikke bag på os

Den seneste tid har der været flere skyderier på steder, hvor personer med bandetilknytning ifølge TV 2s oplysninger holder til.

En samling blomster putter sig op ad soklen sammen med nogle lys, der for længst er holdt op med at brænde.

I en uge har de nu udholdt det kolde og våde decembervejr foran Yomok Herrefrisør i Islev.

De blev lagt der, efter at to mørkklædte mænd sidste fredag gik ind ad døren til salonen og affyrede deres våben.

Det kostede en 17-årig bulgarsk statsborger livet. En 28-årig mand blev hårdt såret, og en 15-årig skoleelev, som ventede på at blive klippet, blev såret i hånden.

Siden er dagligdagen vendt tilbage til den lille bydel i Rødovre Kommune, hvor der ifølge de lokale normalt er meget stille og roligt.

Der var dog et liv omkring herrefrisøren ved torvet, som mange almindelige borgere havde været urolige for længe inden skyderiet.

Mørke hætter og dyre biler

Adskillige lokale oplyser til TV 2, at det tydeligvis var et tilholdssted for en større gruppe unge mænd, der ofte ankom i dyre biler og med mørke hættetrøjer på.

- Der har tit og ofte været forsamlinger af svenske biler. De kommer i store luksusbiler og deslige, fortæller Michael Petersen, der arbejder som cykelmekaniker på torvet, til TV 2.

Jørgen Damberg har også lagt mærke til de mange store Audier, Mercedeser og BMW’er på udenlandske nummerplader, der ofte var parkeret foran frisøren, hvor man kan få en klipning for 150 kroner.

- Lige dér, hvor træerne mangler, der holdt de, siger han og peger på de træer, der står i siden af vejen, men som ikke er der foran frisøren.

Han har boet i området med sin kone i mere end 30 år og havde ventet, at der før eller siden ville ske noget ved frisøren, som der gjorde for en uge siden.

- Det kom ikke bag på os, siger han.

Københavns Vestegns Politi ønsker over for TV 2 ikke at kommentere de lokales oplevelser af, at frisørforretningen var et tilholdssted for kriminelle.

Skyderier ved kendte tilholdssteder

Ledende politiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarrer har tidligere sagt, at der er ”nogle åbenlyse sammenhænge” mellem skyderiet i Islev og et andet skyderi på Nørrebro dagen før.

Her blev en 27-årig mand dræbt af skud i ryggen. Politiet har sigtet to personer for drabet. Den ene er en 21-årig svensker, der ifølge retsdokumenter har tilknytning til bandemiljøet i sit hjemland.

Drabet skete ifølge TV 2s oplysninger ud for en kaffebar, der har været kendt som tilholdssted for personer med tilknytning til bandegrupperingen NNV, som den dræbte ifølge TV 2s oplysninger tidligere har været knyttet til.

Lørdag var der endnu et skyderi, denne gang på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro. Her blev en 39-årig mand hårdt såret af skud på en vandpibecafé, der ifølge TV 2s oplysninger også har været kendt som et sted, hvor personer med bandetilknytning har opholdt sig.

15-årig udskrevet

I Islev er lyset fredag eftermiddag tændt i Yomok Herrefrisør, men der er ikke nogen i forretningen. Børnestemmer i leg høres tydeligt fra den nærliggende skole.

En af de tre sårede i sidste uges skyderi var en 15-årig dreng, der er elev på skolen.

Det er helt almindeligt, at de store elever i frikvartererne går til frisøren eller til pizzeriaet ved siden af, forklarer Jørgen Damberg, der arbejder på skolen som teknisk serviceleder.

Han fortæller, at det var "lidt kaotisk" efter skyderiet, men at skolen har taget godt hånd om elever og ansatte.

- Vi havde møde i går med en psykolog udefra for dem, der ville, og man kunne også få en samtale på tomandshånd. Det er simpelthen professionelt grebet an, siger han.

Den 15-årige dreng blev udskrevet fra hospitalet mandag, oplyser Michael Hauge, der er ven af familien, til TV 2 med familiens tilladelse.

- Hånden er selvfølgelig stærkt beskadiget, og det tager lang tid, før den heler. Men alle fingre kan bevæges, og i værste tilfælde så mister han lidt følelse i pegefingeren ned til håndleddet, siger Michael Hauge.

Han fortæller, at hele familien er blevet tilbudt krisehjælp, men har ikke yderligere oplysninger om, hvordan drengen har det.

Gerningsmænd på fri fod

To formodede gerningsmænd til skyderiet er endnu på fri fod. Dem vil Københavns Vestegns Politi gerne have hjælp til at finde.

- Vi arbejder stadig på at kortlægge hændelsesforløbet og gerningsmændenes færden før, under og efter skyderiet og hører fortsat gerne fra vidner, som har set to personer i ensartet mørkt regntøj med hætter løbe fra Islev Torv, siger efterforskningschef Michael Hellensberg i en kommentar til TV 2.

Politiet mener, at de to mænd løb ned ad Sommerfuglevej mod Slotsherrensvej, hvor de muligvis kørte væk i et køretøj.