Krimi

Fire personer anholdt for lækager fra PET og FE

Nuværende og tidligere ansatte i PET og FE er blevet anholdt for lækager fra efterretningstjenesterne, som kan være skadelige for dansk sikkerhed.

Fire personer er blevet anholdt for lækager fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det oplyser PET i en pressemeddelelse.

- PET har i går i samarbejde med politiet foretaget anholdelse af fire personer og foretaget ransagninger på en række forskellige adresser, skriver PET.

De fire er både nuværende og tidligere ansatte i tjenesterne. De er sigtet for blandt andet "uberettiget at have videregivet højt klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne", lyder det.

Overlap med en tidligere sag

PET oplyser, at anholdelserne er resultatet af "en længerevarende efterforskning af lækager fra efterretningstjenesterne", og at efterforskningen fortsætter.

Sagerne er blevet overdraget til Anklagemyndigheden. TV 2 har været i kontakt med FE, som ikke har yderligere kommentarer.

PET og Anklagemyndigheden ønsker heller ikke at udtale sig yderligere om sagen.

Ifølge TV 2s oplysninger er der et vist overlap med en tidligere sag om FE-afsløringer.

Ingen tvivl om konsekvenserne

Jacob Kaarsbo, som er tidligere chefanalytiker i FE, fortæller, at lækagerne er "meget alvorlige og skadelige" for dansk sikkerhed.

- Alle er oplyste om, hvad der må tales om, og hvad der ikke må tales om, siger han til TV 2.

Han uddyber, at fire mennesker sandsynligvis har tænkt, at de har været til samfundets tjeneste.

- De fire mennesker har nok troet, at de gjorde det rigtige, men de har i hvert fald ikke været i tvivl om, hvilke konsekvenser det kunne have, lyder det fra Jacob Kaarsbo.