Krimi

41-årig sigtet i drabssag - men er løsladt igen

En 21-årig mand blev natten til tirsdag dræbt af skud i Herlev, mens en anden mand blev såret.

En 41-årig mand er blevet anholdt og sigtet for et skuddrab i Herlev natten til tirsdag.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har dog løsladt manden igen, da der ikke er tilstrækkeligt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, lyder det.

- Vi er endnu tidligt i efterforskningen, og derfor er der fortsat meget, vi ikke kan oplyse – og det gælder også, hvilket motiv der ligger bag drabet, siger politiinspektør Michael Hellensberg i pressemeddelelsen.

Den 41-årige mand blev anholdt onsdag eftermiddag, oplyser politiet. Selvom han er løsladt, er han fortsat sigtet for drab og drabsforsøg.

- Efterforskningen fortsætter, og vi har sat massivt ind for at få opklaret denne forbrydelse, siger politiinspektøren.

Efter planen skulle den 41-årige fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup torsdag klokken 14, men omkring middagstid blev hans beskikkede forsvarer, Kristina Marstrand, orienteret om, at det var aflyst. Det oplyser hun til TV 2.

- Jeg kan kun sige, at man ikke har fundet anledning til at opretholde fængslingen, siger hun.

21-årig dræbt og 25-årig såret

Skyderiet i Herlev var det fjerde i København og omegn den seneste uge.

I Herlev blev to mænd i 20'erne natten til tirsdag ramt af skud. Den ene mistede livet. Der er tale om en 21-årig mand, oplyser politiet torsdag.

Den anden er en 25-årig mand. Han blev bragt til Herlev Sygehus med skudlæsioner i hovedet, men er meldt uden for livsfare.

Den dræbte mand blev fundet af en hundepatrulje i et grønt område ved Krebsdammen tæt på den befærdede Ring 4 omkring klokken 03.00. Det skete, cirka to timer efter at politiet fik anmeldelsen om skyderiet.

Som følge skyderiet har Københavns Vestegns Politi øget patruljeringen i området og udvidet en visitationszone.

Mulig sammenhæng

I alt har tre personer mistet livet i forbindelse med de fire skyderier på Nørrebro og Frederiksberg i København, Islev i Rødovre og i Herlev.

Politiet har ikke med sikkerhed fastslået, at der er en sammenhæng, men det er en arbejdshypotese, oplyste politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi på et pressemøde tirsdag.

Her fortalte han, at der i øjeblikket verserer en konflikt mellem en kendt bandegruppering på den ene side og flere organiserede kriminelle på den anden side, som politiet ikke kan sige er én gruppe.

Tre personer er indtil videre blevet anholdt i forbindelse med de fire skyderier. Den ene er altså løsladt igen.

To personer er varetægtsfængslet frem til 22. december for drab og drabsforsøg begået på Nørrebro torsdag 2. december.