To mænd skudt i Herlev - familiefar så bilist opføre sig mærkeligt

Flere beboere i Egeløvparken mener ikke, at der er tale om et tilfældeligt skyderi i Herlev. Derfor er almindelige mennesker ikke et mål, mener de.

I et rækkehuskvarter i den nordlige del af Herlev ånder alt fred og idyl en råkold tirsdag formiddag i december.

Men få timer forinden blev roen pludselig afbrudt, da en mand i 20'erne blev skudt og dræbt blot få hundrede meter fra klyngerne af de lave, gule murstenshuse.

Natten til tirsdag omkring klokken 03 fandt en hundepatrulje manden død i et grønt område ved en transformerstation ved Krebsdammen tæt på Ring 4.

Beboerne i boligforeningen Egeløvparken på den anden side af den stærkt trafikerede hovedvej i Herlev er de tætteste naboer til skyderiet, der var det fjerde på under en uge i København og omegn.

TV 2 har talt med en række beboer, og de siger samstemmende, at de ikke føler sig utrygge oven på skyderiet i deres umiddelbare nabolag.

Lis Ølholm: Troede, unge var ude

Lis Ølholm har de seneste 50 år boet i Egeløvparken, og hun føler sig ikke utryg ved at have befundet sig tæt på skyderiet.

- Jeg hørte noget larm ovre ved Netto omkring klokken 00.30, da jeg gik i seng. Men jeg tænkte bare, det var nogle unge mennesker, der var ude, for det sker engang imellem, siger Lis Ølholm.

Boligforeningen er ifølge pensionisten et stille og roligt område, som normalt ikke tiltrækker sig synderlig opmærksomhed.

Jeg er ikke overrasket over, at sådan et skyderi kan ske herude

Aino Kongsø, førtidspensionist

Carl Christian Arreborg Rasmussen: Så mistænkelig bil

Familiefaren fortæller TV 2, at han ikke bekymrer sig synderligt for den skudepisode, der netop har fundet sted i sin baghave.

- Jeg er ikke utryg, for jeg har tidligere boet i Brøndby Strand, hvor jeg fra min altan hørte flere skud blive affyret, siger Carl Christian Arreborg Rasmussen.

Pladesmeden, der i øjeblikket er i mesterlære, forklarer, at der tit foregår såkaldt "ballade" i Herlev, men at det typisk sker andre steder i kommunen.

Carl Christian Arreborg Rasmussen hørte ikke selve skyderiet tirsdag nat, men han har alligevel observeret noget, som politiet kan finde interessant i opklaringsarbejdet.

- Jeg var ude at ryge i haven omkring klokken 21.30, og hen over hegnet så jeg den Skoda Roomster, som blev fundet tæt ved den afdøde, opføre sig mærkeligt i rundkørslen, siger han.

Ifølge Københavns Vestegns Politi blev personbilen stjålet 1. december, og politiet søger vidner, som måtte have set bilen op til hændelsen.

Jes Hansen: Ikke os, uromagerne er efter

Den 70-årige Jes Hansen er i lighed med sine naboer i Egeløvparken ikke foruroliget over nattens skyderi.

- Det har jo ikke noget med os almindelige mennesker at gøre. Det er ikke os, som uromagerne er ude efter, siger pensionisten.

Han frygter dog, at volden spreder sig i området og indrømmer, at denne angst ligger latent i baghovedet.

Boligområdet Egeløvparken i Herlev er præget af pensionister, og derfor håber Jes Hansen, at beboerne rykker tættere sammen, hvis de føler sig utrygge.

- Det er en måde at komme gennem uroen på, siger Jes Hansen.

Aino Kongsø: Ikke et tilfældigt skyderi

Den 66-årige førtidspensionist Aino Kongsø siger til TV 2, at utryghed ikke ligger til hende.

Hun mener, at nattens skyderi var planlagt, og derfor er hun ikke særlig berørt af episoden.

- Jeg tror ikke, at der er tale om noget tilfældeligt skyderi. Det er sikkert bande- eller narkorelateret, siger Aino Kongsø.

Da hun hørte om skyderiet i sin baghave, skyndte hun sig ud på den fælles parkeringsplads for at tjekke bilen for skudhuller.

Heldigvis fandt hun ikke nogen.

Hun fortæller, at der tidligere har været problemer med salg af narko tæt på boligforeningen i Herlev.

- Jeg er ikke overrasket over, at sådan et skyderi kan ske herude, siger Aino Kongsø.

Førtidspensionisten er glad for, at Københavns Vestegns Politi har reageret hurtigt og tirsdag formiddag opsat en mobil politistation på parkeringspladsen bag hendes bolig.

- Det skaber tryghed, at politiet er til stede herude med en vogn i området, mener Aino Kongsø.