Krimi

Kæresten troede, det var fyrværkeri - pludselig var lejligheden badet i blå blink

Skudepisoden ved Åboulevard lørdag aften har skabt uro blandt beboere i området dagen derpå.

En 39-årig mand er fortsat i kritisk tilstand, efter han lørdag aften blev ramt af et skud i hovedet på en vandpibecafé på Åboulevard i København.

Skudepisoden gik ikke ubemærket hen hos flere beboere i området, der "har svært ved ikke at lade sig påvirke".

En af dem er 31-årige Philip Naim, der bor på Åboulevard få hundrede meter fra gerningsstedet. Her bor han med sin kæreste og deres blot otte uger gamle søn.

Philip Naim var til julefrokost et andet sted i byen, da området omkring Åboulevard forvandlede sig til et inferno af blå blink og sirener, men kæresten oplevede det på tæt hold.

- Til at begynde med troede hun, at der blev affyret fyrværkeri. Men vores bygning er pakket ind i et stillads, så hun ærgrede sig faktisk lidt over, at hun ikke kunne se det, siger Philip Naim.

Kæresten kom dog på andre tanker, da lejligheden "i løbet af kort tid" var badet i blåt lys fra de mange udrykningskøretøjer i området.

For Philip Naim betød episoden konkret, at han i løbet af natten måtte have talegaverne i orden for at komme ind bag politiets afspærring og ind i sin lejlighed.

- Frustrerende at blive tvunget til at forholde sig til tryghed i hverdagen

En anden beboer fra lokalområdet er Sofie Dahl, der er 35 år og mor til tvillinger på tre år.

Familien bor i en karré et stykke fra Åboulevard, og til daglig handler hun i den lokale Netto på H.C. Ørsteds Vej, hvor den mistænkte kortvarigt søgte tilflugt efter skyderiet få hundrede meter derfra.

Et overvågningsbillede fra dagligvarebutikken samt vidneforklaringer ligger til grund for signalementet af gerningsmanden, der endnu er på fri fod.

Lørdagens hændelse er dog ikke noget, der afholdt Sofie Dahl fra at handle i sin lokale dagligvareforretning.

​Sofie Dahl hørte ikke noget til skuddet, der blev affyret lørdag aften, men hun registrerede det "enorme politiopbud".

Grundlæggende er hun ærgerlig over de seneste dages skyderier i København, fordi de tvinger hende til at tænke over, hvor hun færdes og hvornår. Og det har hun ikke lyst til.

- Jeg er irriteret over, at jeg overhovedet har det i baghovedet, at det her er sket, fordi vi generelt lever i fred og fordragelighed, selvom der er områder i nærheden af Åboulevard, hvor der kan være lyssky aktivitet, siger hun.

Københavns Politi: - Fuldstændig uacceptabelt

På en pressebriefing søndag eftermiddag gav politiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard en status på skyderierne i København.

- Vi vil gerne sende et klart signal om, at det, der foregår i øjeblikket, er fuldstændig uacceptabelt. Der bliver efterforsket på højtryk, og vi gør alt, hvad vi kan for at skabe tryghed for borgerne, siger han.

Politiinspektøren slår fast, at København er "et trygt sted", men han anerkender samtidig, at de seneste dages episoder rokker ved den tryghed.

Skyderierne, der er fundet torsdag, fredag og lørdag aften, er sket i henholdsvis på Nørrebrogade i København, i Rødovre, og altså senest på Åboulevard på grænsen mellem Frederiksberg og København.

- Utrygt at vide, hvad der er sket derinde

Dagen efter hændelsen er Philip Naim mere ramt af tømmermænd efter sin julefrokost end af selve skudepisoden.

Alligevel synes han, at det er utrygt, at den slags kan finde sted så tæt på den lille families opgang.

- Jeg går forbi den vandpibecafe, hver gang jeg er nede for at handle, så det er da lidt utrygt at vide, hvad der er sket derinde, siger han.

​Ifølge Philip Naim er der generelt meget aktivitet foran cafeen, og til tider kan det godt få ham til at holde lidt afstand.

Han påpeger dog, at familien boede på Nørrebro i to år, inden de flyttede til Åboulevard, og de der oplevede flere episoder med skud.

- Så selvom det lyder lidt kynisk, så tror jeg, man kan sige, at vi er lidt vant til det, siger han.

Skyderier kan være forbundet

Torsdag blev en mand i midten af 20'erne skudt og dræbt ved Sorgenfrigade og Nørrebrogade.

Fredag blev tre personer ramt af skud ved en herrefrisør i Rødovre, hvor flere gerningsmænd stak af fra stedet.

Her trængte to ukendte gerningsmænd ind i herrefrisørsalonen på Islev Torv i Rødovre, hvor de skød og derefter stak af. Tre personer blev ramt af skud, og en 17-årig dreng er siden afgået ved døden, mens de to andre er sårede.

På søndagens pressebriefing kunne Københavns Politi oplyse, at det er en 39-årig dansk statsborger, der lørdag blev ramt af skud i vandpibecaféen på Åboulevard. Han er fortsat i kritisk tilstand, og gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Politiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard oplyser, at der i efterforskningen tages højde for, at de tre skyderier kan være forbundet med hinanden.

- En af teserne er, at der godt kan være en sammenhæng. Vi efterforsker bredt, men det er en teori, vi hæfter os mere og mere ved, siger han.

På pressebriefingen opfordrede politiinspektøren alle vidner til at kontakte politiet enten ved nærstationerne nær de tre gerningssteder eller på telefon 114.