Krimi

39-årig mand blev ramt af skud i hovedet

Politiet vil stadig gerne tale med vidner til skyderiet, der skete på en vandpibecafé på Åboulevard i København lørdag ved 21.30-tiden.

Den mand, der i øjeblikket ligger på Rigshospitalet i kritisk tilstand efter et skyderi på en vandpibecafé på Åboulevard i København lørdag, blev ramt af et enkelt skud i hovedet.

- Vi ved ikke, hvor mange skud der er blevet affyret, men vi kan konstatere, at han er ramt af et enkelt skud i hovedet, siger Rasmus Bernt Skovsgaard, politiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2.

Han oplyser også, at skudofferet er identificeret, og at der er tale om en 39-årig mand.

På en pressebriefing søndag eftermiddag oplyser Rasmus Bernt Skovsgaard desuden, at offeret er en dansk statsborger med anden etnisk baggrund end dansk.

- Vi ved, at han ikke har en direkte relation til en bande, men han har færdedes i miljøet omkring bander, siger politiinspektøren.

Forbindelse mellem skyderier?

Til Ritzau oplyser Rasmus Bernt Skovsgaard, at politiet har fået brugbare tips i jagten på gerningsmanden. Men han vil ikke oplyse, hvad de drejer sig om.

Politiet arbejder søndag ud fra en antagelse om, at kun en enkelt mand gik ind på vandpibecaféen i København og skød den 39-årige mand i hoved-halsregionen.

Flere kan dog stå bag, understreger politiet.

Skudepisoden lørdag aften var tredje dag i træk med skudepisoder i København og omegn.

Politiet tør ikke sige med sikkerhed, at der er forbindelse mellem de tre skyderier.

- Men det er en teori, vi hælder mere og mere i retning af, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

TV 2's kriminalreporter: Kan være "bytter"

Astrid Søndberg, kriminal- og retsreporter på TV 2, siger, at politiet ser meget alvorligt på skudepisoden – og på de to andre skudepisoder, der har været i København og omegn i de seneste dage.

- Det er klart, at når der er tre alvorlige skyderier på tre dage, hvor nogle af dem har været med dødelig udgang, så kigger man på det med stor alvor, siger Astrid Søndberg.

Hun siger, at de tre skyderier kan være udtryk for et mønster.

- Det begynder også at ligne det, man kalder byttere. Det sker i bandesammenhænge, når nogen foretager sig noget, så vil modstanderne hævne det, siger Astrid Søndberg.

Men hun understreger, at hun ikke ved, om skyderierne har forbindelse til hinanden.

- Vi ved ikke, om skyderierne hænger sammen, men det er helt klart, det er alvorligt, siger Astrid Søndberg.

Lørdag udsendte Københavns Politi et signalement af gerningsmanden til skyderiet, der skete ved 21.30-tiden på en vandpibecafé på Åboulevard 39.

Politiet har beskrevet gerningsmanden som "en ung mand med fuldskæg, der er cirka 175 cm høj, han bar mørkt tøj, sort jakke, sorte eller blå bukser, har mørkt hår, sorte sko, sorte handsker og sort mundbind."

- Den forurettede blev ramt af et skud i hovedet og er fortsat i kritisk tilstand, skriver Københavns Politi.

Politiet vil gerne tale med vidner

Politiet vil stadig gerne tale med vidner, der har set eller hørt noget i forbindelse med skyderiet.

- Tøv ikke med at kontakte politiet, skriver Københavns Politi i tweet.

Også søndag er Københavns Politi til stede i området.

- Nærpolitiet vil være synligt og tryghedsskabende til stede, blandt andet på Nørrebro i løbet af dagen, skriver Københavns Politi i tweet.