Tre personer ramt af skud i Rødovre - en død

En 15-årig dreng er blandt de sårede. Rygter om skyderiet skabte fredag middag tumult under et grundlovsforhør om et drab torsdag på Nørrebro.

En person er død efter et skyderi i Rødovre.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Derudover er en anden person i kritisk tilstand, mens en 15-årig dreng er blevet såret i den ene hånd. Drengen går på en nærliggende skole og er blevet færdigbehandlet på hospitalet.

Politiet er netop nu massivt til stede med blandt andet kampklædte betjente. Især i nærheden af en frisørsalon ved Islev Torv, som sammen med flere sideveje er blevet spærret af.

Vidner opfordres til at henvende sig til Københavns Vestegns Politi på 43861448 eller den mobile politistation på Islev Torv.

Tumult under grundlovsforhør

Skyderiet kommer, dagen efter at en mand i tyverne blev skudt og dræbt på Nørrebro i København.

Politiet fortæller, at den dræbte på Nørrebro er kendt i bandesammenhæng.

Det er på nuværende tidspunkt stadig uklart, om fredagens skyderi har forbindelse til torsdagens drab.

- Det er alt for tidligt at tale om, siger Knud Hvass, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, til TV 2.

De to episoder stødte dog sammen i et grundlovsforhør fredag ved middagstid, hvor der opstod tumult, mens politiet fremstillede to mistænkte i drabssagen fra Nørrebro.

Rygterne om skyderiet i Rødovre nåede retssalen, umiddelbart før grundlovsforhøret gik i gang, og to unge mænd gik ind og ud af retsmødet for at følge med på deres telefoner, efter at navnene på de sigtede var blevet læst op.

Dommeren brød ind og bad dem beslutte, hvor de ville være, og to blev i retssalen, mens en tredje håndfast blev ført ud af politiet.

Efter sigtelsen var læst op i grundlovsforhøret, blev dørene lukket for resten af retsmødet. Grundlovsforhøret sluttede med, at de to mistænkte varetægtsfængsles frem til 22. december.

Svensker sigtet for drab

Skyderiet på Nørrebro fandt sted torsdag eftermiddag klokken 16.28.

Godt 20 minutter efter blev to unge mænd - en svensker og en dansker - anholdt.

Ifølge sigtelsen var det den svensktalende mand, der affyrede skud mod den nu afdøde mand og en anden person, der flygtede fra stedet. Mindst ét skud ramte den nu afdøde.

Den danske mand kørte flugtbilen, som politiet senere fik stoppet, hvorefter anholdelsen fandt sted.

Der er muligvis flere gerningsmænd i sagen, og der kan også være flere forurettede. Efterforskningen af sagen fortsætter.