Krimi

Politiet indfører visitationszoner efter skyderier

Fredag blev en person dræbt af skud i en frisørsalon i Rødovre, og en 27-årig mand blev torsdag dræbt af skud på Nørrebro i København.

Københavns Vestegns Politi opretter en visitationszone i Rødovre og Herlev efter en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn.

Samtidig opretter Københavns Politi to visitationszoner i Tingbjerg, Husum og dele af Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter.

Det skriver de to politikredse i en pressemeddelelse.

I visitationszonerne vil det være muligt for politiet at kropsvisitere personer stikprøvevis samt undersøge deres tøj og andre genstande.

Borgerne skal kunne føle sig trygge

Ifølge Københavns Vestegns Politi er beslutningen taget for at forebygge, at "nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd".

- Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes – og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Københavns Politi skriver i pressemeddelelsen, at de opretter visitationszonerne på baggrund af eksempler på en række voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø, og at de involverede grupperinger holder til på de pågældende steder.

- Borgerne skal kunne føle sig trygge, når de færdes i de københavnske gader, og derfor har vi en solid og omfattende indsats rettet mod bandekriminalitet.

- Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes i en udtalelse.

Tre ramt af skud i frisørsalon

I den seneste tid har der været flere episoder, som, politiet mistænker, har forbindelse til en verserende bandekonflikt, hvor der har været anvendt skydevåben.

Fredag ved middagstid blev tre personer ramt af skud i en frisørsalon i Rødovre, og en person blev dræbt, mens to blev såret.

Ifølge politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Mogens Lauridsen trængte to gerningsmænd i mørkt tøj ind i salonen, hvor de afgav skud og derefter stak af.

Politiet fik anmeldelsen klokken 11.27 og rykkede talstærkt ud.

En af de sårede er en 15-årig dreng, som blev ramt i den ene hånd, men som fredag eftermiddag var færdigbehandlet på hospitalet.

Drengen er elev på en skole, der ligger nær salonen og ifølge et vidne, TV 2 har talt med, befandt han sig hos frisøren, fordi han ventede på at blive klippet.

Den anden sårede person er i kritisk tilstand. To gerningsmænd er fredag aften stadig på fri fod, og motivet for politiet er endnu ukendt - de udelukker dog ikke, at det kan være banderelateret.

27-årig dræbt på Nørrebro

Også torsdag blev en 27-årig mand skudt og dræbt på Nørrebro i København.

Manden blev ramt af skud i ryggen, og efterfølgende blev en del af Nørrebrogade og Sorgenfrigade, hvor skudepisoden fandt sted, afspærret.

To unge mænd blev torsdag anholdt i forbindelse med drabet, og fredag blev de i Københavns Byret varetægtsfængslet frem til 22. december sigtet for at have skudt og dræbt manden.

Den ene af de sigtede er en 21-årig mand fra Sverige, mens den anden sigtede er en 18-årig dansk mand. Ifølge sigtelsen affyrede den svensktalende mand fem skud mod den nu afdøde mand og en anden person, der flygtede fra stedet.

Den danske mand kørte flugtbilen, som politiet fik stoppet, hvorefter de begge blev anholdt godt 20 minutter efter drabet.

Motivet for drabet er endnu ikke kommet frem, og derfor kan politiet ikke sige noget om, hvorvidt det er banderelateret, men de kan oplyse, at den skuddræbte er kendt af politiet i bandesammenhæng.