Øjenvidne ringet op af ven: - Min søn er blevet skudt i hånden

En person er dræbt ved skyderi i Rødovre. 15-årig behandlet på hospitalet.

Michael Hauge var på sit autoværksted i Rødovre, da tre personer fredag blev såret i et skyderi ikke langt derfra.

En af de sårede er en 15-årig dreng, som er søn af Michael Hauges kammerat.

Derfor var Michael Hauge hurtigt på stedet, da hans kammerat ringede til ham.

- Han ringede hurtigt til mig, fordi mit værksted er lige i nærheden og sagde: ”Tag lige derop, min søn er blevet skudt i hånden.” Så smed jeg alt, jeg havde i hænderne, fortæller han til TV 2.

Fremme før politiet

Derfor nåede Michael Hauge også frem før politi og ambulance og fandt den 15-årige dreng foran en frisørsalon ved Islev Torv.

- Det er min bedste kammerats søn, så jeg skulle bare sørge for, at han var okay, og få ham beroliget, fortæller han.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at en 15-årige dreng er blandt de sårede ved skyderiet. Han har ifølge politiet pådraget sig en skade i hånden og blev kørt på hospitalet, hvor han nu er færdigbehandlet.

Politiet har siden middagstid været massivt til stede i området omkring en frisørsalon og har afspærret flere sideveje til torvet.

To andre personer blev hårdt såret ved skyderiet. Den ene er død, mens den anden er i kritisk tilstand. Politiet har ikke oplyst deres alder.

Ifølge Michael Hauge skete skyderiet inde i frisørsalonen, hvor drengen sad og ventede på, at det blev hans tur. Da han nåede frem, lå drengen udenfor på et bænkebord.

- Han løber ud af butikken og råber efter hjælp. Jeg tror, der er nogen, der får ham lagt på det bord, fortæller Michael Hauge.

Drengen er elev på en nærliggende skole, oplyser politiet.

Elever hørte skud

Skolen ligger umiddelbart ved siden af frisørsalonen, og eleverne kunne høre skuddene, forklarer TV 2s reporter på stedet, Søren Juhler.

Han fortæller, at eleverne blev gennet ind i deres klasselokaler og skulle blive der, indtil skolen havde overblik over, hvad der skete.

- Der er rigtig mange chokerede børn og forældre, siger Søren Juhler.

Rødovre Kommune oplyser til TV 2, at eleverne på skolen er påvirket af hændelsen.

Kommunen har tilbudt alle elever psykologhjælp, og forældrene er blevet orienteret via Aula.

Skolen ligger umiddelbart ved siden af frisørsalonen, hvor skyderiet fandt sted, og eleverne kunne høre skuddene, forklarer TV 2s reporter på stedet, Søren Juhler.