Krimi

Kendt dansk storsvindler fængslet i Spanien

Casper Rieper-Holm, der nu hedder Cooper Martinus Pedersen, er senest dømt i 2018 for seksuelle overgreb på en 13-årig pige.

Den flere gange dømte storsvindler Casper Rieper-Holm, der har skiftet navn til Cooper Martinus Pedersen, er i mandags blevet anholdt i Almeria i det sydøstlige Spanien, erfarer TV 2.

Ifølge TV 2s oplysninger er Cooper Martinus Pedersen alias Casper Rieper-Holm fængslet til 7. december, hvor han skal fremstilles i retten i Malaga i en sag, der blandt andet drejer sig om et seksuelt overgreb på en cirka 40-årig dansk kvinde. Den danske kvinde bor tæt på Torremolinos på den spanske solkyst.

- Jeg er bare glad for, at han er blevet anholdt, siger den danske kvinde til TV 2. Hendes identitet er kendt af TV 2, men af hensyn til hende og hendes familie optræder hun anonymt.

Hun fortæller, at hun selv skal møde i retten i sagen.

Det danske udenrigsministerium bekræfter, at man kender til anholdelsen.

- Udenrigsministeriet er bekendt med sagen. Vi har tavshedspligt i personsager og kan ikke oplyse yderligere, skriver Udenrigsministeriet i en mail til TV 2.

Podcast og dokumentar

Cooper Martinus Pedersen er flere gange dømt for omfattende bedragerier i Danmark, og på den baggrund har han blandt andet været centrum for to podcasts på Third Ear og for den danske dokumentarfilm 'En fremmed flytter ind'.

Men senest blev han ved retten i Aalborg i april 2018 idømt tre års fængsel for blandt andet en række seksuelle overgreb på sin steddatter, der var 13 år gammel, da flere af overgrebene skete.

Overgrebene på den danske kvinde på solkysten skete ifølge en undersøgelsesdommer i Torremolinos i 2016, mens Cooper Martinus Pedersen var på flugt i Spanien fra anklagerne om overgreb på sin 13-årige steddatter i Danmark.

Indkaldt til afhøring i Spanien

I sagen er den nu 43-årige storsvindler, ud over overgrebet på den danske kvinde, anklaget for at have påført hendes datter fysiske og psykiske men. Han er også anklaget for grove trusler, tvang og tyveri. Også disse anklager er relateret til den danske kvinde og hendes familie.

Han blev efter sin prøveløsladelse i 2020 efter afsoningen af straffen på de tre års fængsel i Danmark indkaldt til afhøring i sagen i Torrelmolinos, men mødte ikke op til afhøringen. Nu er han blevet anholdt af spansk politi.