Krimi

Pistoler med lyddæmpere skulle bruges til terrorangreb

Der er ikke ført beviser for et konkret terrorangreb, men en 26-årig mand har sagt til en politiagent, at man kunne skyde folk, der sad i deres biler.

Da en 26-årig mand købte to pistoler med lyddæmpere samt ammunition foran butikscenteret Fields i København, var det som forberedelse til et eller flere terrorangreb.

Sådan lyder kendelsen fra Københavns Byret torsdag aften i en terrorsag, der begyndte i juni måned og nu nærmer sig sin afslutning.

En 27-årig mand, der var tiltalt for terrorplaner på lige fod med den 26-årige, er frifundet for planlægning af terror - men fundet skyldig i medvirken til købet af våben. Pengene til våbenkøbet kom fra ham, men retten mener ikke, Anklagemyndigheden har bevist, han deltog i terrorplaner.

Nægter at støtte Islamisk Stat

Begge tiltalte i terrorsagen fra København har nægtet sig skyldige, og begge har gennem retssagen afvist at være radikaliseret og tilhængere af Islamisk Stat.

Tiltalen i sagen er bredt formuleret og handler om planlægning af 'et eller flere terrorangreb i Danmark eller udlandet', men selvom Anklagemyndigheden ikke har kunnet føre beviser for et konkret angreb, har retten alligevel vurderet, at intentionen med at anskaffe våben var at udføre et eller flere terrorangreb.

Den 26-årige mand sagde i forbindelse med våbenkøbet, at lyddæmpere var gode, hvis det for eksempel var mørkt, og man gik hen og skød en person i en bil. Gerningsmanden ville ikke blive opdaget og kunne slå til igen og igen, mente han.

- Vi skal søge at opnå så meget som muligt, indtil Gud er tilfreds, sagde han.

Ordene faldt til den mand, han købte våbnene af, som i virkeligheden var en hemmelig politiagent, og i retten har den 26-årige forklaret, at han kun sagde det for at få våbnene billigere.

Planlagt antiterror-aktion

Mændene blev anholdt under en storstilet anti-terroraktion kort efter våbenoverdragelsen ved Fields onsdag 11. december 2019, hvor Politiets Efterretningstjeneste i samarbejde med syv forskellige politikredse slog til i blandt andet København, Aarhus og Munkebo - i alt blev 22 mænd og kvinder anholdt.

En enkelt af de anholdte er allerede idømt to års fængsel og udvisning af Danmark for at støtte og indsamle penge til terrororganisationen Islamisk Stat, mens retssagen mod yderligere to mænd og en kvinde, der er tiltalt for at planlægge terrorangreb ved brug af sprængstoffer, begynder 11. november.

16 af de anholdte er aldrig blevet tiltalt.

Det forventes, at der afsiges endelig dom med udmåling af straffen 24. november.