Krimi

Mand udvist i 12 år efter dom for vanvidskørsel

Påvirket af hash kvæstede en 30-årige mand en medtrafikant i Ballerup. Det koster fængselsstraf og udvisning.

En 30-årig mand er blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år for at kvæste en anden mand alvorligt i trafikken, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Udvisning var en del af en dom på et år og ni måneders fængsel, som faldt tirsdag i Retten i Glostrup. Her blev manden blandt andet dømt for at have været påvirket af hash, da han i høj fart påkørte en anden mand.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at manden var tiltalt for at have kørt mellem 103 og 122 kilometer i timen, hvor man må køre 50. Det foregik på Baltorpvej i Ballerup den 24. juni klokken 12.05.

Her kørte han ind i en forankørende bilist, som blev alvorligt kvæstet. Bilisten brækkede ryggen og fik hjertestop, men overlevede.

Den 30-årige var ovenikøbet blevet meddelt et kørselsforbud af sin læge på grund af sygdom.

Bil blev ikke konfiskeret

I foråret blev straffene for en række alvorlige færdselsforseelser skærpet betydeligt i forbindelse med en lovpakke under overskriften "Vanvidskørsel skal stoppes".

I forbindelse med lovstramningen blev det også bestemt, at i sager om såkaldt vanvidskørsel kan køretøjet konfiskeres - hvilket betyder, at ejerskabet overgår til staten.

Retten valgte dog ikke at konfiskere bilen, selv om anklager Robert Rafn havde forlangt det. Bilen tilhører ikke manden selv, men et familiemedlem.

Udvises efter afsoning

Ud over fængselsstraffen blev manden dømt til udvisning, hvilket vil sige, at han skal forlade landet efter endt afsoning. Først efter 12 år må han vende tilbage.

Reglerne for udvisning fremgår af udlændingeloven. Selv en betinget dom kan udløse en udvisning. Hvor længe et indrejseforbud skal vare, afhænger af straffens længde.

Manden er afghansk statsborger. Det bliver op til myndighederne at afgøre, hvorvidt manden kan udsendes til Afghanistan, når det bliver aktuelt.