Krimi

Politibetjent trak sin pistol under derby-uroligheder

I alt er fem personer blevet anholdt i forbindelse med kampen, og flere af blevet bidt af politihunde.

Både før og efter søndagens fodboldkamp mellem FCK og Brøndby havde Københavns Vestegns Politi store problemer med at holde fans i ro. Og efter opgøret kulminerede urolighederne, da en politimand af hensyn til egen sikkerhed måtte trække sin tjenestepistol.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Det skete, efter en gruppe af fans gjorde "udfald mod de politifolk, som bevogtede den bus, der transporterer de gæstende spillere," skriver politiet.

"Uacceptabel opførsel"

Der blev ikke afgivet skud, og ingen kom til skade i forbindelse med episoden. Men vicepolitiinspektør Søren Enemark udtaler i meddelelsen, at politiet var vidne til en "fuldstændig uacceptabel opførsel".

Politiet oplyser videre, at fangrupperinger fra begge hold både før og efter kampen forsøgte at komme i slagsmål med hinanden. Det lykkedes flere gange, selvom politiet lagde sig i mellem.

- Det var tydeligt for os, at der var en meget stor vilje til vold - og trods at vi var der massivt, var der et større antal personer, der forsøgte at angribe folk fra den modsatte fangruppering, siger Søren Enemark.

Politifolk på skadestuen

I alt er fem personer blevet anholdt i forbindelse med kampen, og flere af blevet bidt af politihunde. Betjentene brugte også flere gange tåregas både før og efter kampen i et forsøg på at adskille voldelige fans.

Derudover er politifolk blevet ramt af blandt andet kasteskyts, og flere tilses på skadestuen. Ingen politifolk er kommet alvorligt til skade.

Til TV 2 oplyser Københavns Vestegns Politi, at det automatisk igangsætter et forløb, når en politimand trækker et våben. Dermed skal det nu undersøges, om betjenten har handlet inden for reglerne.