Krimi

Tre mænd anholdt for MobilePay-svindel for 250.000

Det er gæster i det københavnske natteliv, der er blevet svindlet.

Københavns Politi har anholdt tre mænd i en sag om svindel med MobilePay for 250.000 kroner.

De tre mænd er alle 20 år gamle og blev anholdt på to forskellige adresser i Odense onsdag morgen.

Svindelsagen omhandler cirka 200 tilfælde, hvor gerningsmændene har brugt MobilePay til at narre penge ud af nattelivsgæster i Indre By i København. En af de anholdte er sigtet for at have foretaget svindelnumrene fra november 2020 til maj 2021, mens de to andre sigtes for at have svindlet i april og maj 2021.

De tre mænd er dog anholdt i en og samme sag, oplyser vicepolitiinspektør i Københavns Politi Peter Reisz TV 2.

Har beslaglagt genstande på stedet

Ifølge Københavns Politi har mændene kontaktet gæster i nattelivet, kopieret deres MobilePay over på egen telefon og derefter overtalt andre gæster om at hæve kontanter for dem.

Gerningsmændene har derefter lovet at overføre pengene for kontanterne tilbage - men fra den kopierede MobilePay, der ikke er deres egen.

Hvordan det helt præcist kan lade sig gøre, ønsker Københavns Politi ikke at oplyse TV 2 om af hensyn til den igangværende efterforskning.

I politiets pressemeddelelse skriver Københavns Politi, at det ikke kan udelukkes, at yderligere personer vil blive anholdt i sagen. Over for TV 2 fortæller Peter Reisz, at en række genstande er blevet beslaglagt under anholdelserne. Det er blandt andet dem, der skal være med til at afgøre, om der skal ske yderligere anholdelser.

De svindlede har været muldyr

Politiet håber desuden at kunne gøre opmærksom på, at man aldrig bør hæve kontanter til andre i eksempelvis nattelivet - heller ikke selvom man bliver lovet det samme beløb retur på MobilePay.

I en sag som denne vil man nemlig risikere at agere såkaldt muldyr uden eget vidende - også selvom man "bare forsøger at være lidt flink", som det lyder.

Et muldyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, hvilket kan være med til at sløre pengespor i forbindelse med kriminalitet. I nogle tilfælde er muldyr ikke klar over, at de medvirker til en kriminel handling.

Politiet kan ikke afvise, at de svindlede i sagen vil kunne stilles til ansvar, selvom de ikke var klar over, at de blev svindlet.

- Der er selvfølgelig mulighed for, at nogle kan sigtes for at være muldyr, men det vigtigste for os er, at folk skal være oplyste om, hvad der foregår, og hvad de ikke skal gøre, siger Peter Reisz.