Krimi

Lamborghini konfiskeret for vanvidskørsel – blev købt samme dag

Manden havde købt bilen i Tyskland tidligere på dagen og var på vej hjem til Norge. Historien har også nået amerikanske medier.

I Danmark må man maksimalt køre 130 kilometer i timen, men de skilte havde en irakisk mand, der er bosiddende i Norge, tilsyneladende overset, da han var på vej gennem Danmark.

Få kilometer syd for Hjørring blev han i hvert fald målt til at køre 236 kilometer i timen i en Lamborghini Huracán i en hastighedskontrol, som Nordjyllands Politi havde placeret på E39. Det skriver Nordjyske.

Han må ellers have kørt forbi nogle skilte, fordi han kom hele vejen fra Tyskland. Her havde han tidligere på dagen købt Lamborghinien til to millioner kroner.

Men det ejerskab skulle vise sig at blive en kort fornøjelse, for en sådan hastighedsoverskridelse betyder i Danmark, at bilen bliver konfiskeret.

- Det var lidt trist for ham. Nu er bilen konfiskeret, og det var han da lidt træt af, siger Jess Falberg, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi, til Nordjyske.

Oveni det kan manden nu også læse om sin egen hurtige tur gennem Jylland i flere udenlandske medier. Det amerikanske nyhedsbureau AP har nemlig opsnappet historien, som nu kan læses på medier som ABC News og Bloomberg.

Politiet i Nordjylland siger desuden, at konfiskationen bliver indbragt til Retten i Hjørring fredag, men at de ikke forventer, at der skulle blive nogen problemer.

Fra 31. marts i år fik myndighederne mulighed for at konfiskere køretøjer i tilfælde af vanvidskørsel.

Hvad er vanvidskørsel?

Ifølge færdsels- og straffeloven defineres vanvidskørsel som:

  • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 km/t
  • Kørsel med en hastighed på 200 km/t. eller derover
  • Spirituskørsel med en promille over 2,00


Derudover er det også vanvidskørsel, hvis man:

  • Udviser særlig hensynsløs kørsel - det kan eksempelvis være, hvis man i tæt trafik gentagne gange overskrider fuldt optrukne spærrelinjer og dermed skaber farlige situationer, eller hvis man kører imod færdselsretningen på en motorvej.
  • Forsætligt forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed - det kan eksempelvis være, hvis man kører bilen ind på cykelstien for at forskrække cyklisterne, eller hvis man bevidst påkører fodgængere i et fodgængerfelt.

Kilde: FDM