Krimi

Menneskejagt i gang - politimand truet med pistol

Politiet efterlyser to mænd, som er flygtet fra gerningsstedet.

En politimand blev i nat klokken 2.02 truet med en pistol af to gerningsmænd i Herlev.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

- At true en politimand med en pistol er fuldstændigt uacceptabelt og særdeles groft, og noget vi ser på med meget stor alvor. Vi har sat massivt ind på at finde gerningsmændene, skriver politiet.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2, at betjenten var på arbejde, og at han var iført uniform.

Hvis vidner har set noget mistænkeligt i området omkring Valnæsvej, henvende sig til politiet.

Efterlyser to mænd

De to gerningsmænd flygtede til fods og er stadig på fri fod, selv om politiet har ledt efter dem hele natten - blandt andet med hunde og helikopter.

Der er udsendt et signalement på de to mænd:

'Person A' beskrives som en mand, formentlig ikke etnisk dansk, kraftig af bygning, cirka 175-180 cm høj, iført helt sort tøj, sort kraftigt fuldskæg og cirka 5-10 cm langt sort hår. Han bar sorte tynde handsker, som formentlig var grå i håndfladen, og talte dansk med accent.

Den anden person, 'person B', er en mand, der formentlig ikke etnisk dansk og spinkel/slank af bygning. Han beskrives som cirka et halvt hoved højere end person A.

Hundepatruljer på stedet

Ifølge politiet har politimanden det godt.

- Vores politimand har handlet korrekt og resolut. Han har det efter omstændighederne godt – men er naturligvis mærket af situationen. Sammen med Politiforbundet, tager vi, hans kollegaer og ledelse, hånd om ham, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard

København Vestegns Politi er fredag til stede ved grusvejen Valnæsvej i Herlev, hvor hændelsen fandt sted. Der er blandt andet flere hundevogne på stedet.

Der er ikke nærmere oplysninger om, hvad der gik forud for episoden, hvor betjenten blev truet.

Politiet har ikke flere kommentarer for nuværende.