Krimi

Tre-årig dreng død efter ulykke i daginstitution

Intet tyder på, at der ligger en bevidst handling bag ulykken, siger Marianne Stentebjerg, der er direktør i Nyborg Kommune.

Den tre-årige dreng, som onsdag eftermiddag var involveret i en alvorlig ulykke på en legeplads i naturbørnehaven Myretuen i Ullerslev i Nyborg, er død.

Det skriver Fyns Politi på Twitter.

- Omstændighederne ved ulykken efterforskes fortsat. Der er p.t. ikke yderligere oplysninger i sagen. Pårørende er underrettet, skriver politiet.

Hændelsen blev anmeldt klokken 13.39 onsdag, og drengen blev efterfølgende bragt til Odense Universitetshospital.

Et hændeligt uheld, siger direktør

Marianne Stentebjerg, der er direktør i Nyborg Kommune og som blandt andet har ansvaret for Skole- og Dagtilbudsudvalget, talte torsdag med Fyens Stiftstidende, inden politiet meddelte, at drengen er død.

Her fortalte hun, at intet tyder på, at der ligger en bevidst handling eller uagtsomhed bag ulykken.

Eksempelvis afviser hun, at ulykken skyldes mangelfuld vedligeholdelse af legeredskaberne i børnehaven. Derfor indgår det ikke i hendes overvejelser, at kommunen kan blive stillet til ansvar for ulykken.

Det er ellers sket før.

Senest i december 2020 blev Hedensted Kommune sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, efter en fem-årig dreng kom alvorligt til skade, da en pæl fra en hængekøje faldt ned og ramte ham i hovedet.

Indkalder personalet til møde

Rådhuset i Nyborg flager lige nu på halvt, og borgmesteren Kenneth Muhs (V) fortæller i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han er dybt berørt af hændelsen og dødsfaldet.

- Min dybeste medfølelse og tanker går til familien og de efterladte. Mine tanker går også til børn, forældre og ansatte på institutionen, udtaler borgmesteren.

Han har kaldt de ansatte i naturbørnehaven sammen til et møde klokken 18.30, hvor der vil være kriseberedskab til stede.

Derudover fortæller han, at der blive tager hånd om de forældre og børn, der møder ind i institutionen de kommende dage.

- Vi vil nu bruge de kommende dage på at gøre alt, hvad der står i vores magt, for at alle omkring institutionen - det være sig familier, pårørende og ansatte - kommer bedst muligt igennem denne helt igennem ulykkelige situation, udtaler Kenneth Muhs.

Nyborg Kommunes psykologkorps har været tilstede ved daginstitutionen siden ulykken skete onsdag eftermiddag. Det fortalte Marianne Stentebjerg onsdag til TV 2.