Krimi

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Ung mand er fængslet efter knivdrab på Indre Nørrebro i København tirsdag aften. Han nægter sig skyldig.

En 21-årig mand er i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i 13 dage i forbindelse med drabet på en syrisk mand på Indre Nørrebro.

Den unge mand blev anholdt onsdag aften, oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Bjarke Dalsgaard.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre af hensyn til efterforskningen, og dermed er det kun sigtelsen, der er til offentlighedens kendskab.

- Vi anholdt i går aftes en 21-årig mand i forbindelse med drabet begået ved Hans Tavsens Gade tirsdag.

- Af hensyn til efterforskningen vil vi begære om lukkede døre og har ikke yderligere, skriver politiet.

Forbipasserende så mand ligge på fortovet

Det var tirsdag aften, at den 26-årige syriske statsborger blev stukket ned på Nørrebro ved Hans Tavsens Gade og efterfølgende afgik ved døden. Han fik flere knivstik.

Politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet klokken 22.58. En forbipasserende havde set den 26-årige ligge på fortovet, fortalte vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard onsdag.

Det blev konstateret, at den 26-årige mand var i kritisk tilstand. Han blev efterfølgende sendt til behandling på hospitalet, hvor hans liv ikke stod til at redde.

Har boet i Danmark i ti år

Tirsdag aften og i løbet af onsdagen ledte politiet efter en gerningsmand og udsendte et signalement af den dræbte i håbet om, at vidner havde set knivstikkeriet eller set noget i området.

Onsdag havde politiet desuden ikke fået fat i de pårørende til den 26-årige, der er fra Syrien, men har boet i Danmark i ti år.

- Når man er her som indrejst, er det ikke altid i registrene, hvem der er forældre og søskende. Det er blandt andet via udlændingepapirer, at vi er i gang med at finde noget, sagde Bjarke Dalsgaard.

Det er uvist, om de pårørende torsdag er blevet kontaktet. Det er også uvist, om politiet leder efter flere gerningsmænd i sagen.