Krimi

Genåbnet natteliv skabte uro og travlhed

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Mens nogle politikredse har haft ekstra travlt, beretter andre om en almindelig nat på niveau med travlhed før corona.

Så er der igen fuld tryk på nattelivet efter 18 måneders nedlukning på grund af coronapandemien.

Onsdag åbnede natklubber, som de sidste i regeringens genåbningsplan, og selvom gæster frem til den 10. september skal kunne fremvise et gyldigt coronapas ved indgangen, så har det ikke været en hindring for at bevæge ud i nattelivet i nat - og for nogles vedkommende også i karambolage med ordensmagten.

Vagtchef Jørn Bystrup ved Sydøstjyllands Politi er lørdag morgen næsten helt overvældet over de mange sager, de har været ude til i løbet af natten:

- Altså, vi har virkelig kunnet mærke, at de sidste restriktioner er fjernet denne weekend. Der har været rigtigt mange sager.

Vagtchefen oplyser, at der i politikredsen er fire personer, som er anholdt efter ordensbekendtgørelsen om beruselse, og så har der været et større, endnu ikke opgjort antal personer, som har været anholdt, men som er løsladt igen, og at natten har budt på mellem 10 og 15 sigtelser.

- Selvom natten har været travl, så er min vurdering, at der ikke har været mere travlt, end en normal nat før covid-19 ramte os, og nattelivet lukkede ned, men det er jo også ved at være længe siden, så vi har også lige skullet vænne os til det, siger Jørn Bystrup.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har de også haft en travl fredag aften og nat, skriver de på twitter:

Ligesom før corona

Hverken hos Københavns Politi, Østjyllands Politi eller Vestegnens Politi har genåbningen dog forårsaget problemer. Det oplyser politikredsene til TV 2.

- Det har været en ganske almindelig nattevagt uden væsentlige hændelser, siger Jesper Frandsen, der er vagtchef ved Københavns Politi.

I alle tre politikredse beretter man om, at der har været mange mennesker ude. Det skyldes både genåbningen, det gode vejr, og at folk har fået løn, lyder det.

I Aarhus har der derudover været festuge.

- Vi har haft fat i et par personer, der simpelthen har fået for meget at drikke, og andre der på anden måde har opført sig uhensigtsmæssigt, siger Christian Riis, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Men samlet set fortæller de tre politikredse, at der har været travlhed på niveau med travlhed før corona.