Krimi

Drabsdømt sognepræst fyret

Kirkeministeriet bekræfter overfor TV 2, at Thomas Gotthard blev afskediget i onsdags.

Thomas Gotthard, der for kort tid siden blev idømt 15 års fængsel for drabet på sin hustru, er ikke længere sognepræst ved Ansgarkirken i Hedehusene.

Kirkeministeriet bekræfter overfor TV 2, at Thomas Gotthard blev "afskediget uden varsel 25. august". Kirkeministeriet har ikke yderligere kommentarer til det, ministeriet betragter som en personalesag.

Den officielle fyring kommer godt 14 dage efter Gotthard via sin forsvarer, Jesper Storm Thygesen, oplyste, at han ikke ville anke den straf, han blev idømt ved retten i Hillerød 3. august.

Thomas Gotthard blev dømt for drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen, som han har to børn med.

Det skete efter at den 45-årige nu tidligere sognepræst tilstod drabet ved et såkaldt indenretligt forhør bag lukkede døre.

Thomas Gotthard slog Maria From Jakobsen ihjel i parrets have i Frederikssund mandag morgen 26. oktober sidste år. Ifølge hans egen forklaring slog han hende først hårdt i baghovedet med en sten, så hun mistede bevidstheden.

Derefter holdt han hende for næse og mund i flere minutter, indtil hun døde.

Thomas Gotthard er desuden dømt for usømmelig omgang med lig og brandstiftelse i forbindelse med, at han skjulte sine spor.

Havde planlagt drab

Drabet og bortskaffelsen af liget havde han nøje planlagt i ugen op til, at han slog sin hustru ihjel.

Han havde blandt andet købt en 208 liters fodertønde, saltsyre og kaustisk soda. Tingene brugte han siden til at skjule og delvist opløse liget. Han var blandt andet inspireret af et afsnit af tv-serien 'Breaking Bad'.

Han flyttede liget. Han begravede det og gravede det op igen for at partere det i flere dele. Han brændte kropsdelen og begravede dem igen.

Efter drabet fortalte han politiet, at Maria From Jakobsen havde forladt hjemmet i nedtrykt tilstand, og politiet gik ud med en efterlysning. Det var en del af Thomas Gotthards plan.

Men efter cirka tre uger blev han anholdt og sigtet for drab. Det nægtede han i syv måneder, indtil han i juni i år ledte poltiet på sporet af jordiske rester efter Maria From Jakobsen og tilstod drabet.