Krimi

Søn fængslet for drab på sin 75-årige mor

Den 54-årige søn af kvinde, der fredag mistede livet, er varetægtsfængslet i fire uger for drab på sin mor.

Nordjyllands Politi undersøgte fredag morgen et mistænkeligt dødsfald i Brønderslev, hvor en 75-årig kvinde mistede livet. Fredag eftermiddag viste det sig, at politiet formoder, der er sket et drab.

Kvindens søn, en 54-årig mand, blev fredag aften fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hjørring, sigtet for drab. Efter grundlovsforhøret besluttede dommeren at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Anklagemyndigheden havde begæret lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Faldt fredag

Politiet blev kaldt til adressen, hvor sønnen bor, klokken 05.15 fredag, efter at den 75-årige kvinde havde slået hovedet ved et muligt fald. Hun afgik ved døden på sygehuset som følge af sine skader.

Det mulige fald skulle være sket omkring klokken 04.00 fredag.

Sønnen befandt sig på adressen og blev anholdt. Ifølge politiet skulle han have været til stede ved det mulige fald, oplyste vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Niels Kronborg, der er efterforskningsleder, til Ekstra Bladet.

Manden havde ringet til en pårørende for at fortælle om faldet, hvorefter den pårørende ifølge avisen ringede 112.

Videre efterforskning

Politiets videre efterforskning består nu blandt andet i en række afhøringer, retsmedicinske og tekniske undersøgelser samt undersøgelser på adressen i Brønderslev.

Under den hidtidige efterforskning har politiet brugt betegnelsen "mistænkeligt dødsfald". Det bruger politiet om sager, hvor en borger er død, og hvor man ikke umiddelbart kan udelukke, at der er sket en forbrydelse som eksempelvis et drab.

Da det kan være af afgørende betydning at få sikret forskellige former for spor fra findestedet og afhørt vidner på stedet, vil politiet i den slags situationer iværksætte en undersøgelse af sagen, som om der var sket en forbrydelse.

På den måde kan man forhindre, at eventuelle vigtige spor går tabt.