Krimi

Kvinde fængsles for at køre sin mand ned med lastbil

En 58-årig kvinde varetægtsfængsles i fire uger. Det har en dommer ved Retten i Holstebro besluttet onsdag.

En 58-årig kvinde, som er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det er sket ved et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Kvinden er sigtet for at have påkørt sin mand med sin lastbil omkring klokken 13 tirsdag lidt uden for Holstebro. Han døde efter påkørslen. Hun har nægtet sig skyldig i anklagen og kærer kendelsen om varetægtsfængsling.

Vestre Landsret skal derfor også vurdere, om hun kan fængsles i sagen.

Promille blev målt til 1,94

Anklagemyndigheden mener, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, fordi kvinden var påvirket af alkohol. Ifølge politiet havde hun en promille på 1,94.

Kvinden kan ikke se, hvordan promillen kan have været så høj. Det siger hendes forsvarer, Bent Aagaard, ved grundlovsforhøret.

Derfor nægter hun sig skyldig, skriver Dagbladet Holstebro-Struer, som har været til stede ved grundlovsforhøret.

Ifølge politiet forlod kvinden kortvarigt parrets hjem i sin lastbil. Hun har forklaret politiet, at hendes 60-årige mand lå død i indkørslen, da hun kom tilbage.

Promille på 2,0 giver risiko for bevidstløshed

I Danmark er grænsen for spirituskørsel ved 0,5 promille, men man kan dog også blive dømt med en lavere promille, hvis politiet vurderer, at man ikke er i stand til at køre bilen på betryggende vis.

Det fremgår af Rådet for Sikker Trafik.

Politiet har målt kvindens promille til 1,94. Virkningen er forskellig, alt efter hvor længe og ofte man drikker, men ifølge hjemmesiden www.sundhed.dk, der styres af stat, regioner og kommuner, er der en risiko for bevidstløshed ved en promille på 2,0. Her er opkast også almindeligt.