Krimi

Offer for stenkast føler sig holdt for nar af svensk politi

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

17. juni i år blev Adam Månssons bil ramt af stenkast. Nu efter fem uger er Adam Månsson stadig ikke blevet afhørt. Og han er ikke den eneste.

Adam Kofoed Månsson venter på at blive afhørt af svensk politi om sin anmeldelse af stenkast, som han indsendte 18. juni. Fem uger er der gået, og han har stadig ikke hørt noget.

Noget, der irriterer ham.

- Jeg har gjort mit ved at anmelde det. Jeg føler, at jeg bliver holdt for nar, når der bliver fortalt vidt og bredt om, hvor seriøst de (det svenske politi red.) tager det, og de skal alt igennem, og det skal være præcist, siger Adam Kofoed Månsson og fortsætter:

- Når man så ikke hører noget, så kan man ikke lade være med at tænke på, hvor seriøst tager de det, og om de gerne vil opklare det.

Er ikke den eneste

I går kunne TV 2 BORNHOLM fortælle om Jens Olaf Pedersen fra Allerød, der heller ikke har hørt fra svensk politi i flere uger. Da TV 2 BORNHOLM forholdte kritikken for svensk politi, fortalte de, at Jens Olaf Pedersens anmeldelse ved en fejltagelse var havnet et forkert sted.

- Vi tager fat i sagen nu og vil ringe til anmelderen, fortalte presseansvarlig Ewa-Gun Westford fra Polisregion Syd til TV 2 BORNHOLM i går.

Adam Kofoed Månsson er dog ikke imponeret over det svenske politi.

- Jeg kan se på fjernsynet, at Ewa-Gun siger, at de tager fat i alle anmeldelser. Og i går lavede I en historie om, at det ikke er sket. Der må jeg jo bare tilslutte mig, jeg er heller ikke blevet hørt. Jeg har ikke fået lov til at fortælle nærmere om, hvor stenkastet geografisk skete osv., siger han.

Da TV 2 BORNHOLM kontaktede Ewa-Gun Westford fra Polisregion Syd og forholdte hende til kritikken, sagde hun, at det samme som skete for Jens Olaf Pedersen også kunne være sket i Adam Kofoed Månssons tilfælde.

- I begyndelsen, da anmeldelserne kom ind, før vi havde fået styr på tingene, så var det sådan, at når man ringede ind, så kom du til et kontaktcenter. Der sad nogle, der sendte dig til en faglig person, der kunne svare. Og i begyndelsen, var der usikkerhed om, hvor man skulle sende anmeldelserne hen, siger Ewa-Gun Westford.