Krimi

34-årig sigtet for drabsforsøg på Markedspladsen i Herning

Midt- og Vestjyllands Politi søger fortsat vidner, der kan have set manden forlade Markedspladsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har torsdag eftermiddag anholdt en 34-årig mand fra Herning og sigtet ham for drabsforsøg, som skulle være begået på Markedspladsen i Herning.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

De modtog torsdag formiddag en anmeldelse om et knivstikkeri i Herning.

"Meget voldsomt" knivstik

Offeret er en 31-årig mand, som den 34-årige angiveligt skal have stukket i ansigtet og halsen med en kniv. Den 31-årige blev bragt til hospitalet i meget kritisk tilstand med livstruende snitsår fra knivangrebet.

Manden er nu blevet opereret og skønnes at være uden for livsfare.

- Der er tale om et meget voldsomt knivstik mod den forurettedes hals, som vi umiddelbart betegner som et drabsforsøg. Vi kender fortsat ikke til motivet for knivstikkeriet, men nu skal efterforskningen forsøge at få kortlagt, hvilken uoverensstemmelse der kan have har ført til episoden, siger Mogens Poort, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Søger vidner

Flere vidner overværede episoden på Markedspladsen og kan også have set den formodede gerningsmand flygte. Midt- og Vestjyllands Politi ønsker fortsat at komme i kontakt med vidner, der kan have set manden køre fra gerningsstedet.

Den anholdte vil i løbet af fredag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil begære dørlukning.