Krimi

Flugtbilist mistænkt for påkørsel af betjent er anholdt

Politiet i Aarhus har siden fredag eftersøgt en flugtbilist. Nu er han anholdt og skal fremstilles i grundlovsforhør.

En 20-årig mand, som fredag menes at have påkørt en politibetjent i Aarhus, er blevet anholdt.

Det oplyser Østjyllands Politi i et tweet natten til mandag.

I løbet af søndagen kom politiet på sporet af, hvor den 20-årige befandt sig, og kl. 23.43 blev han anholdt uden større dramatik på en adresse i Brabrand.

Godt en halv time forinden havde en 19-årige mand, som politiet mener sad som passager i bilen, selv henvendt sig på politigården i Aarhus. Han er foreløbigt blot afhørt i sagen og ikke sigtet.

Den 20-årige mand fremstilles i grundlovsforhør mandag klokken 13.00 ved Retten i Aarhus. Den unge mand er blandt andet sigtet for vold mod polititjenestemand, forsætlig fareforvoldelse og flugt fra et færdselsuheld og nægter sig skyldig. Det skriver Østjyllands Politi og Ritzau.

Anholdt kendt som "vanvidsbilisten"

Betjenten blev påkørt i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj fredag aften, da han var i færd med at lægge stop sticks ud på vejen for at stoppe selvsamme bilist, der var på flugt fra politiet.

Politiet satte straks gang i en intens jagt med blandt andet helikopter natten igennem, og efterlyste i løbet af lørdagen flugtbilisten og hans passager med navn og billede.

Den 31-årige betjent er fortsat i kritisk tilstand.

En mand, der er identisk med den 20-årige anholdte, fortalte i januar til TV2 Østjylland i forbindelse med et tv-indslag om vanvidsbilisme i Aarhus Vest, at han var kendt som "vanvidsbilisten" i sit nærområde.

- Jeg kører selv meget hasarderet. Jeg er kendt som vanvidsbilisten her rundt omkring, lød det fra den unge bilist, som tv-stationen havde mødt på en tankstation i Aarhus Vest.

- Jeg kører over for rødt hele tiden. Det er ikke, fordi en rød lygte skal forhindre mig i at køre over. Hvis der er frit, så kører jeg jo bare.

Minister langer ud efter "ussel" flugtbilist

Flere ministre udtrykte i weekenden deres forfærdelse og opfordrede befolkningen til at hjælpe politiet med at finde flugtbilisten og hans passager.

- Endnu engang er et menneskes liv sat på spil af en ussel flugtbilist, og denne gang har det ramt en politibetjent i tjeneste – et af de mennesker, som hver dag går på arbejde for at passe på os alle, sagde Justitsminister Nick Hækkerup (S) til Ritzau.

Også transportminister Benny Engelbrecht (S) opfordrede folk til at hjælpe Østjyllands Politi.