Krimi

Politiet opfordrer formodet flugtbilist til at melde sig selv

Vidner kan kontakte politiet på 114, hvis man har information om, hvor den 20-årige mistænkte befinder sig.

TV 2 har valgt at fjerne billeder af og navne på de to efterlyste, efter bilisten er blevet anholdt og passageren har meldt sig selv.

Østjyllands Politi opfordrer nu 20-årig til at melde sig selv til politiet, efter en 31-årig mandlig betjent blev påkørt fredag aften.

Politiets formodning er, at føreren af bilen er identisk med den 20-årige. Derfor har politiet indledt en intens jagt på manden, ligesom han har været efterlyst i offentligheden siden fredag aften.

Men han er stadig på fri fod.

- Vi har stadig gang i eftersøgningen, og vi opfordrer ham til at melde sig selv til politiet. Og hvis nogen ved, hvor han er, opfordrer vi dem til at rette henvendelse til Østjyllands Politi på 114, siger politiinspektør Gert Bisgaard til TV 2.

Har modtaget flere henvendelser

Den 31-årige politibetjent blev påkørt i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj. Betjenten var i gang med at lægge såkaldte stop sticks ud på vejen for at stoppe bilisten, der i forvejen var på flugt fra politiet.

I forbindelse med efterforskningen har politiet modtaget flere henvendelser fra borgere i forhold til påkørslen. Politiinspektøren kan ikke komme nærmere ind på, hvad henvendelserne drejer sig om, men han fortæller, at de er brugbare.

Efterlyser også 19-årig mand

Udover den formodede flugtbilist efterlyser politiet også en 19-årig, som de formoder var passager i bilen.

Politiet understreger, at den 19-årige mand ikke er mistænkt for noget.

- Vi har en formodning om, at han har siddet med i bilen, da påkørslen skete, og derfor vil vi meget gerne tale med ham. Det er desværre ikke lykkedes at få kontakt til ham, og derfor beder vi nu offentligheden om hjælp til at finde frem til ham, da det kan være af væsentlig betydning for vores videre efterforskning, siger politiinspektør Gert Bisgaard.

Den 31-årige politibetjent, som blev ramt af flugtbilisten, var fredag aften i kritisk tilstand.

Søndag aften er betjentens tilstand stabiliseret, men han er stadig i kunstigt koma, lyder det fra politiinspektøren.