Krimi

Politiet efterlyser passager fra flugtbil, der påkørte betjent

Betjenten er fortsat i kritisk tilstand.

TV 2 har valgt at fjerne billeder af og navne på de to efterlyste, efter bilisten er blevet anholdt og passageren har meldt sig selv.

Østjyllands Politi efterlyser en 19-årig mand, som, de formoder, har siddet som passager i den bil, der fredag påkørte en betjent i Aarhus.

Den 31-årige mandlige betjent er fortsat i kritisk tilstand, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet understreger, at den 19-årige ikke er mistænkt for noget.

- Vi har en formodning om, at han har siddet med i bilen, da påkørslen skete, og derfor vil vi meget gerne tale med ham. Det er desværre ikke lykkedes at få kontakt til ham, og derfor beder vi nu offentligheden om hjælp til at finde frem til ham, da det kan være af væsentlig betydning for vores videre efterforskning, siger politiinspektør Gert Bisgaard.

Ville stoppe flugtbilist

Påkørslen skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj, hvor betjenten var i færd med at lægge stop sticks ud på vejen for at stoppe bilisten, der i forvejen var på flugt fra politiet.

Kirsten Dyrman, der er politidirektør i Østjyllands Politi, oplyste fredag i en pressemeddelelse, at betjentens familie er underrettet og var til stede på hospitalet fredag aften.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger til Ritzau, at han er forfærdet over at høre om påkørslen af den 31-årige betjent.

- Endnu engang er et menneskes liv sat på spil af en ussel flugtbilist, og denne gang har det ramt en politibetjent i tjeneste – et af de mennesker, som hver dag går på arbejde for at passe på os alle, siger ministeren.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) opfordrer folk til at hjælpe Østjyllands Politi med at finde flugtbilisten.