Krimi

24 skoleelever på paddleboards reddet i land

Da vejret pludseligt skiftede, fik de tre instruktører pludseligt svært ved at holde samling på eleverne, fortæller arrangøren.

Tirsdag formiddag kom 24 elever fra Skipper Clement Skolen i Aalborg i havsnød lidt nord for Øster Hurup i Nordjylland.

Eleverne fra ottende klasse var sammen med tre lærere, to instruktører og en fotograf taget ud på Stand Up Paddle Boards. Men flere af dem havde svært ved at komme ind til kysten igen.

Derfor rykkede både Nordjyllands Beredskab, Forsvaret og Nordjyllands Politi lidt før klokken 11 ud for at få eleverne i land.

Det fortæller Jan Nedza, chefvagt Nordjylland Beredskab til TV2.

- De var gået i vandet og kunne ikke komme ind igen på grund af fralandsvinden. Så vi var ude for at hjælpe dem ind, fortæller han.

Ejer: Vejret skiftede pludseligt

Ifølge Søren Andersen, der er ejer af Sup i Sup i Svenstrup, som stod for arrangementet, havde skoleklassen været på vandet en halv time, da vejret pludselig skiftede.

- Der var en elev, der drev fra. Så var der en instruktør, der padlede efter. Vi gik ud og forsøgte og fat i vedkommende, men lige pludselig skiftede vejret rigtigt hurtigt. Der gik nok ti minutter, så var eleverne spredt, siger han til TV 2 Nord.

Ifølge Søren Andersen var cirka halvdelen af eleverne dog stadig samlet i en gruppe, som hurtigt kom i land.

Flere ambulancer stod klar til at tage imod eleverne på land.

Men resten af eleverne havde instruktørerne svært ved at få samling på.

- Vi måtte kalde efter hjælp, for der var simpelthen for kraftigt vejr til, at vi kunne padle i land med håndkraft, fortæller ejeren.

To helikoptere måtte tilkaldes

Da anmeldelsen løb ind på 112, blev to helikoptere sendt i luften, mens flere ambulancer kørte til stedet, og redningsbåde blev sat i vandet for at redde eleverne op.

Ifølge Jan Nedza havde kun 10 personer dog brug for at blive reddet, da nåede frem.

Omkring klokken 12 kunne politiet skrive på Twitter, at eleverne igen havde fast grund under fødderne.

Ingen havde brug for behandling efter redningsaktionen. Men alligevel opfordrer Jan Nedza til forsigtighed, når man bevæger sig ud på havet.

- Lad være med at tage ud, hvis du ikke er sikker på at kunne komme ind. Er der fralandsvind, så tag ikke ud på et let fartøj, du ikke har styr på.