Krimi

Seks gymnasieelever sigtet for dokumentfalsk

Det er rigtigt dumt at forfalske sit coronapas, lyder det fra politiet. Seks unge risikerer nu dobbeltstraf.

Seks elever på et gymnasium i Aarhus er blevet sigtet for dokumentfalsk, efter at de erkendte at have forfalsket deres coronapas for at kunne fremvise et negativt testsvar til undervisningen.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse og fraråder på det kraftigste andre unge i at få samme idé.

- Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev. Udover den straf man bliver idømt i retten, kan det også give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder, siger politiinspektør René Raffo.

De seks elever - tre kvindelige og tre mandlige - er mellem 16 og 18 år.

De vil ifølge politiet typisk få en straf på 20-40 dages betinget fængsel. Men da det er en coronarelateret overtrædelse, risikerer de, at straffen fordobles.

Opdagede mistænkeligt testsvar

Gymnasiet henvendte sig til politiet i sidste uge, da en ansat havde opdaget et mistænkeligt testsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.

Den ansatte havde bemærket, at nogle detaljer ved testsvaret så anderledes ud. Og efter en nærmere undersøgelse fandt gymnasiet frem til i alt fem forfalskede coronapas.

De fem elever erkendte alle, at de havde forfalsket coronapassene.

Derfor blev sagen overleveret til politiet, hvorefter endnu en kvindelig elev fra gymnasiet blev sigtet for at have forfalsket sit coronapas.